Papírszínházzal és öko-bütykölővel várják a fiókkönyvtárak a pecsétgyűjtőket

Februárban minden szombaton tematikus napokkal várják a látogatókat a Somogyi-könyvtár három, nyitva tartó fiókkönyvtárában, valamint a vasútállomáson kihelyezett ideiglenes mobil könyvtárponton. Az elmúlt hétvégén a Valentin-naphoz köthető programokkal várták a szegedieket, most pedig öko-szombaton környezetvédlemi feladatokkal kell megküzdeniük.
Rafai Gábor

2023. február 17. 14:44

Papírszínházzal és
öko-bütykölővel várják a fiókkönyvtárak a pecsétgyűjtőket

A környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás jegyében fog telni a február 18-i szombat, amikor is családi napra várják az érdeklődőket az Északvárosi, az Odesszai és a Rókusi fiókkönyvtárakban, valamint a Nagyállomáson lévő ideiglenes könyvtárponton is.

 

Lesz papírszínház, öko-bütykölő és öko-totó, de még az is kiderül, hány év szükséges egy műanyag zacskó lebomlásához. A könyvtárosok pedig sok izgalmas és hasznos könyvet ajánlanak kikölcsönzésre.

 

Azok, akik a februári szombatokon ellátogatnak a könyvtárakba, megoldják a játékos feladatokat és kilenc pecsétet összegyűjtenek, értékes nyereményekben részesülhetnek. A Kopogtató pecsétgyűjtő füzet a nyitva tartó könyvtárakban szerezhető be.

 

A Nagyállomáson lévő ideiglenes Könyvtárponton még a zene is felcsendül majd. Délután 3 órakor veszi kezdetét a szegedi KidsAlone minikoncertje. 

 

Saját szerzeményeiket adják elő az ökö-szombaton a szegedi KidsAlone tagjai

 

A négytagú formáció, akik a rock, blues és funk hangzások izgalmas ötvözetével szólaltatják meg hangszereiket, ezúttal saját szerzeményeikkel mutatkoznak be a közönségnek. 

Vélemények

mutasd mind