Papírszínház, farsangi bütykölő és télűző álarc is lesz a Somogyi-könyvtár utolsó tematikus napján

Tematikus napokkal várja a látogatókat a februári hétvégéken a Somogyi-könyvtár három, nyitva tartó fiókkönyvtárában, valamint a vasútállomáson kihelyezett ideiglenes mobil könyvtárponton. A Valentin-szombat és az öko-nap után ezen a hétvégén családi farsangolóra várják szegedieket.
Rafai Gábor

2023. február 24. 10:32

Papírszínház, farsangi
bütykölő és télűző álarc is lesz a Somogyi-könyvtár utolsó tematikus napján

A farsangi készülődés jegyében fog telni a február 25-i szombat, amikor családi napra várják az érdeklődőket az Északvárosi, az Odesszai és a Rókusi fiókkönyvtárakban, valamint a Nagyállomáson lévő ideiglenes könyvtárponton is.

 

Hogy igazán izgalmas legyen a hétvége a könyvtárosok tematikus programokkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal készülnek. 

 

Lesz papírszínház, valamint farsangi bütykölő és totó. A könyvtárosok pedig sok izgalmas és hasznos könyvet ajánlanak kölcsönzésre.

 

A papírszínházas mese felolvasása mind a négy helyszínen 11 órakor kezdődik.

 

Azok, akik a februári szombatokon ellátogatnak a könyvtárakba, megoldják a játékos feladatokat és kilenc pecsétet összegyűjtenek, értékes nyereményekben részesülhetnek. A Kopogtató pecsétgyűjtő füzet a nyitva tartó könyvtárakban szerezhető be.

 

Chagall ihlette télűző álarcokat is készíthetnek

 

Ezen a hétvégén egy újabb helyszínnel is bővül a könyvtár kínálata. 

 

Színes álmok farsangja címmel rendeznek Chagall ihlette farsangi készülődés Française szegedi irodájában. Szombaton délelőtt 10-től 13 óráig várják az érdeklődőket a Dugonics tér 2. szám alatt.

 

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának kitelepült foglalkozásán Chagall festményeinek színes világába Kosztolányi-Németh Marianna könyvtáros kalauzolja majd a résztvevőket és segít elkészíteni a Chagall ihlette télűző álarcokat.

 

A program 11 órától magyar nyelven zajlik, de a francia nyelv iránt érdeklődő, és azt tanulókat már 10 órától várja Lovas Mária, az Alliance Française nyelvtanára egy virtuális kirándulásra, hogy a színek és az idén 150 éve megrendezésre kerülő nizzai karnevál színes forgatagába kalauzolja őket.