Pál József nem törődve az általa képviseltek döntésével, igennel szavazott az SZTE átalakítására, majd szívhez szólóan lemondott 

Meggyőződése, hogy ez volt a helyes döntés, állítása szerint hosszas mérlegelés után és kétségek között hozta meg. Úgy véli, képviselői „kiskorúság” lett volna tartania magát az általa képviselt kari tanács akaratához.

2021. január 30. 12:52

Pál József nem törődve az általa képviseltek döntésével, igennel szavazott az SZTE átalakítására, majd szívhez szólóan lemondott 

Egy lemondással intézte el Pál József bölcsészprofesszor, aki nem mellesleg a szegedi Fidesz egyik alelnöke, hogy

„eltévesztette” a sorrendet, és csak azután mondott le a szenátusi tagságáról, hogy az általa képviselt doktori iskola döntését semmibe véve, igennel szavazott az alapítványi átsorolásról szóló SZTE-s szenátusi ülésen.

Pál József, aki egyébként az erkölcstan iskolai oktatását oly fontosnak tartó Fidesz szegedi alelnöke is egyben, „hosszas mérlegelés után és kétségek között” döntött úgy, hogy nem veszi figyelembe az általa képviselt bölcsészek akaratát az Egyetemi Doktori Tanács szenátusi küldöttjeként.

A politikusként is tevékenykedő egyetemi tanár megújulásként hivatkozik a Szegedi Tudományegyetem alapítványi átsorolásra, aminek köszönhetően akár a Fidesz-kormány kormánybiztosa, Nemesi Pál és a Fidesz-tag miniszter, Novák Katalin is bekerülhet a majdani fenntartó alapítvány kuratóriumába.

„Sokkal több előnnyel jár számunkra, ha kihasználjuk a most kínálkozó hatalmas lehetőséget, amely a szenátus mai (pénteki) döntésével végül is reálissá válhat, mintha nem élünk vele” – írta Pál József Gyenge Zoltán bölcsészkari dékánnak, a doktori iskola vezetőjének.

Pál azt is hozzáteszi, hogy szerinte a „kötött mandátum” a képviselők „kiskorúsítását” jelenti, „feleslegessé teszi mások véleményének komolyan vételét”.

Pál professzor sajnos arról már nem értekezik, hogy szerinte az a szó, hogy KÉPVISELŐ, mit jelent, ha nem azt, hogy az általa KÉPVISELTEK álláspontját KÉPVISELI. Ezek szerint Pál professzor Pál professzort KÉPVISELTE a szenátusban, nem azokat, akiknek a KÉPVISELETÉNEK köszönhetően odakerült.

A szegedi egyetemi polgárság most biztosan izgatottan várja, hogy Pál József bölcsészprofesszor vajon melyik fideszes párttársának nyitotta ki a majdani SZTE-alapítvány kuratóriumának ajtaját az igenjével.

Aki meglepődik Pál Józsefen, annak elég csak visszaemlékeznie arra, hogy ő volt az, aki a Fidesz szegedi alelnökeként arról értekezett egy Magyar Nemzetbe írt cikkében, hogy az egyetemi oktatóknak nem kellene politizálniuk.

Z