Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok lett 100 méter gyorson

A Haász SZUE 16 éves tehetsége a tavalyi rövidpályás ob-arany után ötven méteres medencében is szerzett felnőtt magyar bajnoki címet.
Garai Szakács László

2022. április 20. 21:27

Pádár Nikolett felnőtt magyar bajnok
lett 100 méter gyorson

Majdnem fél másodpercet javított az általa tartott három korosztályos csúcson, az új rekord 54.85 másodperc.

 

(fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

– Számítottam erre az időre, jó formában éreztem magam a törökországi edzőtábor után. Nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem ebben a számban is! 200 méter gyorson szeretnék A szintet úszni, ezzel pedig kijutni a budapesti világbajnokságra – nyilatkozta Pádár Nikolett az M4 Sportnak.

 

Egy órával később Pádár ismét döntőben szerepelt. Délelőtt a hetedik legjobb idővel jutott fináléba 400 méter gyorson, így óriási meglepetést okozott azzal, hogy bronzérmes lett ebben a számban.

 

(fotók: Magyar Úszó Szövetség/Derencsényi István)

 

– Soha rosszabb kezdést! 100 méter gyorson nem sok magyar női úszónak sikerült az 55 másodperces álomhatárt átlépni, 16 évesen pedig ez különösen nagy eredmény Nikitől. Ezt a sikert annak is köszönheti, hogy minden eddiginél komolyabb állóképességi munkát végzett, így még jobban bírja a hajrákat, ez a második döntőben is érződött. Örülök, hogy a 100 és 200 méter mellett a 400 méter gyorsot is egyre komolyabban veszi Niki, sőt, holnap 50 méteren is meglepetést okozhat. 100 és 200 méteren vezeti az európai ifjúsági ranglistát, 400 méteren pedig harmadik helyen áll, így a nyári korosztályos kontinensviadalon több éremre is esélyes lesz. Holnap bőven lesz miért szurkolni, hiszen Olasz Anna és Vas Luca is ott lesz az 1500 méter gyors döntőjében, Farkas Tamás is indul a leghosszabb távon, Niki a sprint mezőnyben szerepel, Fábián Fanni és Varga Kata 200 pedig méter pillangón áll rajthoz – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.