Pádár Nikolett az ötödik helyre repített a váltót az úszó vb-n

Kezdő emberként a legjobb időt úszta a négyesből.
Garai Szakács László

2022. június 22. 21:24

Pádár Nikolett az ötödik helyre
repített a váltót az úszó vb-n

A női 4×200 méteres magyar gyorsváltó ötödik helyen végzett a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon: a Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállítású négyes 7:57.90 perces idővel zárt.

 

A délelőtti összeállításból kikerült Jakabos Zsuzsanna, akinek helyét a 200 méter pillangón az esti program első döntőjében hetedik helyen végző Kapás Boglárka vette át. A csere azonban nem hozta meg a várt eredményt, ugyanis a 7:57.90 perces idő elmaradt a délelőttitől.

 

Az előfutamban a magyar csapat legjobbja a 16 esztendős Pádár Nikolett volt, aki akkor az egész mezőnyben a második legjobb időt úszta.

 

Pádár Nikolett, Késely Ajna és Molnár Dóra (fent balról, jobbra), valamint Kapás Boglárka (fotók: MTI/Illyés Tibor)

 

– Fantasztikus érzés volt ennyi néző előtt újra úszni, azt gondolom sikerült mindent kiadnunk magunkból, kicsit más volt nekem most, hogy elsőnek kezdtem, de így, hogy negyediknek tudtam váltani, szerintem sikerült teljesítenem a feladatot. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az ötödik hellyel – nyilatkozta Pádár, majd Késely Ajna közbe vetette, hogy egyedüli európai csapatként nagy dolog az ötödik hely.

 

A számot az amerikaiak nyerték, akiknél Katie Ledecky pályafutása tizennyolcadik vb-aranyát gyűjtötte be, amivel az örökrangsor második helyén utolérte honfitársát, Ryan Lochte-t.

 

(MTI)