Pádár Nikolett 2022 legjobb utánpótláskorú női sportolója

Pádár Nikolett úszó és Varga Ádám kajakos lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.
Vass Imre

2023. február 10. 20:33

Pádár Nikolett 2022 legjobb utánpótláskorú női sportolója

Pádár Nikolett, a Szegedi Úszó Egylet versenyzője annak köszönheti az elismerést, hogy az ifjúsági vb-n és az Európa-bajnokságon is aranyérmes nyert 100 és 200 gyorson, a kontinenstornán pedig mindezek mellé 400 gyorson még egy bronzérmet is begyűjtött.

 

A Puskás Arénában megtartott eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a Héraklész Programba csak az olyan tehetséges fiatal sportolók kerülhetnek be, akik felnőtt korba érve is a csúcsra vágynak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a legutóbbi két nyári és téli olimpián a kvalifikációt szerzett magyar sportolók több mint 75 százaléka volt részese a programnak.

 

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója arról beszélt, hogy ezek közül a fiatal tehetségek közül kerülnek ki az ifjúsági olimpiai multisportesemények magyar résztvevői, majd az olimpikonok is, ezért most egyszerre ünnepelhették a jelen, a múlt és a jövő sportolóit.