Pa-dö-dö: Nem baj, ha egy művész vállalja a politikai véleményét, de ne a színpadról térítsen

Egyre több művész vállalja fel nyíltan politikai véleményét. A művészek és a politika kapcsolatáról beszélgetett Balogh Judit Falusi Mariannal és Lang Györgyivel, a Pa-dö-dö énekeseivel, akik szerepet vállaltak a most megjelent ellenzéki kampánydalban, az Élni hívlak-ban.

2021. szeptember 09. 11:25

Pa-dö-dö: Nem baj, ha egy művész vállalja a politikai véleményét, de ne a színpadról térítsen

Falusi Mariann elmondta, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy elvállalják a felkérést és szerepelnek a kampánydalban, mert a feladatuknak tekintik, hogy felhívják a figyelmet az előválasztás jelentőségére. Lang Györgyi hozzátette, meg is sértődtek volna, ha nem válogatják be őket a klipben megjelenő művészek közé.

A Pa-dö-dö tagjai szerint egyáltalán nem probléma, ha egy művész felvállalja a politikai hovatartozását, de fontos, hogy ne a színpadról próbálja megtéríteni a rajongókat, hanem magánemberként képviselje a véleményét.

Ők inkább azt tartják visszásnak, hogy sok előadó pénzért áll ki a kormánypártok mellett, nagy összegű támogatásokat kapnak, amiért cserébe rendszeresen ki is kell fejezniük a hálájukat. Hozzátették, a többi résztvevőhöz hasonlóan ők sem kaptak pénzt azért, mert megjelentek a kampánydal klipjében.

Lang Györgyi és Falusi Mariann reagáltak Demeter Szilárd kritikájára is, aki szerint a klip csak a szereplők sérelmeiről szól. Elmondták, hogy ők más kormányok alatt sem kaptak díjakat, vagy pénzt politikusoktól. A Pa-dö-dö tagjai arról is beszéltek, szégyellnék, ha olyan áron kellene koncertezniük, mint az Őszi Hacacáré programsorozat fellépőinek – az elsősorban fideszes vezetésű településeken rendezett koncerteken ugyanis a hírek szerint az előadóknak szelfizniük kell a kormánypártok helyi politikusaival.

Nézze meg a teljes beszélgetést itt!