Óvodai focipályaépítés: Ne vágj ki minden fát!

Az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetség grund pályaépítési programja kapcsán módosítást javasol, ugyanis a kiválasztott helyszíneken komoly problémákat jeleztek a szakemberek. Ezért a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerda reggel sürgősséggel tárgyalta az ügyet.

2019. március 27. 09:35

Óvodai focipályaépítés: Ne vágj ki minden fát!

Az MLSZ pályázatán a közgyűlés decemberi döntése értelmében szegedi önkormányzat négy óvoda bevonásával indult. A cél 37x18 méteres műfüves pályák építésére 80 millió forintot adna a labdarúgó szövetség, amit a város 10 százalék saját önerővel egészítene ki.

A Szegedi Óvodák Igazgatóságának bevonásával a Tabán utcai, a Jerney utcai, a Vedres utcai, valamint a Garam utcai intézményeket jelölték ki erre a célra.

Az MLSZ a közbeszerzési eljárás kiírásánál tart, így a beruházásra jelentkező vállalkozók bejárták az óvodák udvarait. Kiderült, hogy összesen legalább ötven fát kéne kivágni, kerítéseket kellene bontani, radikálisan csökkenne a szabadon maradt terület nagysága. Ezért a Szegedi OVI levélben kérte az önkormányzatot, hogy vonja vissza a pályázatát. Főként a fák kivágása miatt látják megvalósításra alkalmatlannak a terveket. Probléma, hogy a kijelölt óvodák esetében utólag a paraméterek megváltoztak, ezért a lakótelepi környezetben túl nagy ár lenne a megvalósításért a környezet rombolása.

Nógrádi Tibor képviselő - aki egyben a Magyar labdarúgó Szövetség Csongrád Megyei igazgatója is -az ülésen jelezte, hogy kár lenne visszavonni a pályázatot, mert az MLSZ más helyszíneken is hajlandó lenne megvalósítani a projektet. A dorozsmai Jerney utcai óvoda kivételével ezért lehetne a három paneles körzetben lévő intézmény helyett újakat találni. Végül Solymos László alpolgármester javaslatát fogadta el a bizottság, mely szerint módosítást kérnek a szakági szövetségtől, és amennyiben sikertelen lesz az egyeztetés, a pályázatot visszavonja az önkormányzat.