Ovisok a Makkosházi Közösségi Kertben: megnézték a kicsik a magaságyásokat

A közösségi kert most kezdi betölteni közösségi szerepét, ahová első alkalommal látogattak el szervezett program keretében a makkosházi óvodások, akik itt ismerkedhettek a növényekkel és gazdagíthatták a természettel kapcsolatos ismereteiket.
Bod Péter

2023. március 24. 12:37

Ovisok a Makkosházi Közösségi
Kertben: megnézték a kicsik a magaságyásokat

– Jó okunk van örülni, hogy létrejött a makkosházi közösségi kert – fogalmazott hangjában érezhető büszkeséggel Kozma József, a városrész önkormányzati képviselője, aki a pénteken délelőtt itt fogadta az első alkalommal idelátogató makkosházi óvodásokat. A képviselő elmondta, hogy az itteni közösségi kert nyolc éve jött létre, amire a nyolc-tízezer főnek otthont adó lakótelepi városrésznek nagy szüksége volt. A kert és az itt folyó termelés a környezethez való közelséget is biztosítja az itt élők több generációjának. Az Agyagos utcai óvoda növedékei teljes létszámban látogattak el a pénteken 9 órától a Makkosházi Közösségi Kertbe, ahol közvetlen ismereteket és tapasztalatokat szerezhettek az itt termelt növények sokaságáról.

 

– Óvodánkban kiemelt nevelési terület a környezeti nevelés – mondta el a Makkosházi Óvoda tagóvoda-vezetője, Bezdány Edit, hozzátéve, hogy azért is örültek a meghívásnak, mert az óvodában is törekszenek arra, hogy minél teljesebb képet kapjanak a gyerekek a kerti növénytermelésről, és erre remek alkalmat kínált a Makkosházi Közösségi Kertben tett látogatás.

 

 

– Jelenleg negyven magaságyásban folyik itt a növénytermelés, százhúsz–százhatvan ember kertészkedik – mondta el Kinyó Pál, a Makkosházi Közösségi Kert koordinátora. A közösségi kert többfajta közösségi programnak is helyt ad a kertészkedés mellett.

 

Ma egy erdész, egy kertész, és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két munkatársa segített a gyerekeknek a kertben.

 

– Sajátos funkciójú közterületnek minősül a közösségi kert, aminek fenntartója a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., az önkormányzat pénzügyi segítséget nyújt a közösségi kert működtetéséhez – fogalmazott zárásként Kozma József önkormányzati képviselő.

Vélemények

mutasd mind