Ötszáz rászoruló szegedit tettek boldogabbá Boldogságfalva önkéntesei

Vegetáriánus székelykáposztával és élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomaggal várták a rászoruló szegedieket szerdán délután az Anna kútnál. 2010 óta minden évben a két ünnep között szerveznek hasonló karitatív akciót.
Rafai Gábor

2022. december 28. 17:18

Ötszáz rászoruló szegedit tettek boldogabbá Boldogságfalva önkéntesei

Szerdán már jóval az ünnepi ételosztás kezdete előtt kisebb sor alakult ki a Boldogságfalva Alapítvány sátra előtt az Anna kútnál. 

 

Idén is, akárcsak korábban mindig nemcsak egy tál meleg étellel várták a rászorulókat, hanem egy csomagot is kaptak, amibe többek között burgonya, répa, káposzta, hagyma, alma és körte, valamint édességek is kerültek.

 

 

Karácsony előtt több hasonló akciót szerveznek a városban, a két ünnep között ez az egyik, immár hagyományos alkalom, amikor meleg ételhez juthatnak a legrászorultabbak.

 

Szalma Róbert, a szervezet elnöke elmondta, tizenkét éve szervezik meg a karácsony és szilveszter közötti ételosztást. Az érintettek a Vöröskereszten, a Máltai Szeretetszolgálaton és a Családsegítő Központon keresztül juthatnak ételjegyhez, amit itt egy tál vegetáriánus székelykáposztára és egy ajándékcsomagra válthatnak be.

 

Az alapítvány munkáját az egyre romló gazdasági helyzet ellenére is számtalan önkéntes segíti, akik magánemberek, illetve cégek, vállalkozók támogatásából tudják megszervezni az ételosztásokat.