Ötszáz liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajnának

Ott háború van, itt háborús veszélyhelyzet, ezt küldjük.
Cservenák Zoltán

2022. május 30. 16:16

Ötszáz liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajnának

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket, ezt lengyel segítséggel juttatják el Ukrajnába. A szállítmányt a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapesten.

 

Soltész Miklós kiemelte: az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett 

 

legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.

 

Az Egri Főegyházmegye és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság által felajánlott mintegy 500 liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába.

 

Magyarán, a misebort sem szállítjuk közvetlenül Ukrajnába, az is kerülőúton megy, akárcsak a nyugati fegyverek.

 

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója arról beszélt, hogy a miseborszállítmány tárgyi segítségnyújtás, de a lélek épülését szolgálja.