Öt témában 1–1 millió forintot ad Márki-Zay annak, aki bizonyítja a Fidesz-propaganda róla tett állításait

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden azt mondta: „Itt van 5 millió forint, világosítsák fel az embereket arról, hogy ki hazudik. Nem én”.
Cservenák Zoltán

2022. január 26. 07:42

Öt témában 1–1 millió forintot ad Márki-Zay annak, aki bizonyítja a Fidesz-propaganda róla tett állításait

A Fidesz médiája hetek óta azt sulykolja a választókba, hogy Márki-Zay Péter

 

  • migránsokat engedne az országba,
  • eltörölné a rezsicsökkentést,
  • fizetőssé tenné az egészségügyet,
  • Indiába küldené szemműtétre a magyarokat,
  • szülészeteket zárna be.  

 

A miniszterelnök-jelölt állításonként 1–1 milliót ad annak, aki be tudja bizonyítani azt, hogy valóban mondott volna ilyeneket.

 

A műsorban beszélt arról is, miként fogyatékosozta le a fideszes propagandistákat korábban. Vasárnapi élő bejelentkezésében ugyanis Márki-Zay negatív kontextusban kezdte el használni a fogyatékos szót, de még a mondat közben javította megfogalmazását, és a fogyatékos jelző helyett inkább "aljas" és „gonosz” jelzőkre váltott:

 

„Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos azért nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek –, tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük valószínűleg nincs, nem azt mondom, hogy tökéletes, de semmiképpen nem a szellemi képességükkel van baj. A végtelen aljas gonoszság, ez jellemzi ezt a tolvajtársaságot” – fogalmazott vasárnap az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

 

Márki-Zay Péter a műsorban elnézést kért a felháborodott fogyatékosügyi szervezetektől, elmondta, tiszteli „a fogyatékkal élőket”.

 

(Fotó: Iványi Aurél)