Lezárták az M1-est: öt kamion és 37 autó ütközött össze az autópályán Herceghalomnál

Herceghalomnál mindkét irányban lezárták szombat délután az M1-es autópályát, ahol egy tömeges balesetben öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött össze. Közülük 19 jármű kiégett, összesen 36 ember sérült meg.
Hollósi Zsolt

2023. március 11. 19:25

Lezárták az M1-est: öt kamion és 37 autó ütközött össze az autópályán Herceghalomnál

 

Herceghalomhoz közel öt kamion és 37 autó ütközött össze szombat délután az M1-es autópályán, amit mindkét irányban lezártak. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett.

 

A rendőrség közlése szerint a balesetben összesen 36 ember sérült meg, melyből egy személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Tömeges baleseti protokollnak megfelelően riasztott több mentőhelikoptert is a Mentőszolgálat, tájékoztatott Győrfi Pál szóvivő. Az első visszajelzések szerint körülbelül a sérültek fele súlyosan, másik fele könnyebben sérült,

hogy pontosan hányan vannak és hogy milyen sérüléseket szenvedtek, erről a helyszíni ellátás végén tudnak beszámolni. A sérültek magas számára való tekintettel több kórházba is szállítják a sérülteket – adta hírül a Telex.

Mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát, ahol az összeütközött öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. (fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez.

Négy mentőhelikopter és több mentőegység is érkezett a helyszínre, de a viharos szél és porfelhő nehezíti a mentésben résztvevők munkáját.

Vélemények

mutasd mind