Oszvald Marika, Mácsai Pál és Pokorni Lia is eljön nyáron a városháza udvarába, László Boldizsárék pedig a szerelemről énekelnek

Júliusban esténként ismét a múzsáké lesz a városháza patinás udvara. Két nagy rendezvénysorozat hét produkciójának kilenc előadása várja az érdeklődőket. A sort Varsányi Anna Esküvő után című komédiája nyitja, de az udvar vendége lesz többek között Oszvald Marika és Fodor Zsóka, valamint Pokorni Lia, eljön Mácsai Pál és Lukács Miklós, koncertet ad a Margaret Island Akusztik, Boldizsár László pedig feleségével, Nánási Helgával a szerelemről fog énekelni.
Rafai Gábor

2022. június 13. 13:50

Oszvald Marika, Mácsai Pál és Pokorni
Lia is eljön nyáron a városháza udvarába, László Boldizsárék pedig a
szerelemről énekelnek

Kozma József, a közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke a rendezvénysorozatot bemutató hétfői sajtótájékoztatón a programokkal kapcsolatban a városháza metamorfózisáról beszélt.

 

– Ez az épület 1883 óta minden nap, huszonnégy órában a közösséget szolgálja. Napközben ügyes-bajos dolgaikat intézik itt a szegedi polgárok, este pedig átváltozik, egyfajta metamorfózison esik át, és a legszegedibb játszóhellyé változik az udvara, ahová érdemes lesz benézni idén nyáron is. 

 

Kozma József emlékeztetett arra, hogy fél évszázada rendeznek kulturális programokat nyaranta a városháza neobarokk épületének udvarán. Ez a patinás hely mára a szegediek és barátaik fontos találkozási helye lett a kultúrával. 

 

A városháza udvarán először Vaszy Viktor kezdeményezésére, 1970-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok kiegészítő programjaként jött létre egy zenés rendezvénysorozat. A kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy azóta folyamatosan bővült a szereplők és műfajok köre.

 

Kolonics Erika, a programsorozatot szervező a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Nyári Színházi Esték a szegedi Varsányi Anna Esküvő után című komédiájával kezdődik. 

 

A nyitóelőadás rendezője, Szilágyi Annamária szerint egy agyament ötlet nyomán született a darab: az esküvőn az após elhatározza, hogy az ifjú párral a szülők és az egész család elmegy a nászútra. A kazahsztáni családi nászúton azután sok minden kiderül, amit korábban a szőnyeg alá söpörtek odahaza, és ami a keserédes humor kiapadhatatlan forrása. A darabot három estén – július 4-én, 5-én és 6-án – láthatja szegedi közönség.

 

 

Július 7-én, csütörtökön egy újabb vidám estével érkezik két nagyszerű díva az udvarba: Oszvald Marika és Fodor Zsóka az Összezárva című darabban komédiázik.

 

A történet szerint két idős hölgy bekerül a nyugdíjas otthonba és ráadásul egy szobába „zárják össze” őket, a többit könnyű a képzeletre bízni...

 

Pokorni Lia különleges zenés estje zárja július 18-án a színházi estéket, majd a rendezvénysorozat átadja helyét a Muzsikáló Udvar programjainak. 

 

A hagyományokhoz híven idén nyáron is négy népszerű komolyzenei koncertnek ad helyet a városháza udvara.

 

Száz Krisztina főszervező elmondta, a július 25-én kezdődő programok sorát a Margaret Island Akusztik különleges koncertje nyitja, a három tagú együttes ez alkalommal kiegészül Sárkány Bertalannal, aki egy különleges ütőhangszeren, perkán fog játszani.

 

 

Július 31-én, vasárnap este érkezik az udvarba Koszorus Krisztina és a Swing A’la Django feat. A zenekart és „Koszikát” a Dal 2022-es műsorában ismerhette meg a közönség, egy egyedülálló egyveleggel készülnek erre az estére.

 

Mácsai Pál Lukács Miklós cimbalmossal lép fel augusztus 2-án a neobarokk épület udvarban. Örkény István születésének 110. évfordulójára készítették Az élet értelme – Egypercesek száz percben című közös estjüket.

 

László Boldizsár idén már a harmadik hölgyet hozza el az udvarba: korábban Falusi Mariannal és Szekeres Adriennel lépett fel két nagysikerű esten, idén feleségét, Nánási Helgát hozza magával, akivel mi másról is énekelhetnének, mint a szerelemről.

 

A Muzsikáló Udvart augusztus 4-én, csütörtökön este zárja a szegedi művészházaspár koncertje.

 

 

A Nyári Színházi Esték előadásai és a Muzsikáló Udvar koncertjei is este fél 9-kor kezdődnek a városháza udvarán. Rossz idő esetén a produkcióknak az IH Rendezvényközpont ad helyet.

 

Helyre szóló jegyeket már lehet vásárolni az IH Rendezvényközpontban személyesen, vagy online.

Vélemények

mutasd mind