Ősztől újítják a kertvárosi járdákat Szegeden

A közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága hétfői ülésén döntött arról, hogy a kertvárosi városrészek lakói számára a járdafelújításhoz szükséges eszközöket biztosít. Korábban az ilyen felújításokhoz egyéni képviselői keretből fedezték a költségeket.

2020. július 28. 12:20

Ősztől újítják a kertvárosi járdákat Szegeden

Idén is segíti a járdák felújítását az önkormányzat a kertvárosi lakóövezetekben: ezúttal 10 millió forintos keret jut a járdalapok cseréjére és javítására. 

A kertvárosi területek egy részén ugyanis a több évtized alatt elhasználódott járdalapokat ki kell cserélni, főként olyanokat, melyek szétcsúsztak, megrongálódtak, megsüllyedtek, eltörtek vagy éppen teljesen hiányoznak, így veszélyeztetve a biztonságos közlekedést.

A most biztosított keretösszegből járdalapokat, szegélyt, sódert és homokot kaphatnak az érintett városrészek lakói. Ezek olyan kertvárosi részekben jelentenek nagy segítséget, mint például Petőfitelep, Tápé, Szőreg, Baktó vagy Kiskundorozsma. A beszerzések határideje augusztus 31-e, a felújítások ezután indulhatnak.

(Nyitóképünk illusztráció)