Őszi szünetig szombati tanítással csökkenti a decemberi rezsit egy győri iskola

Rezsicsökkentés kreatív módon.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 30. 17:05

Őszi szünetig szombati tanítással csökkenti a decemberi rezsit egy győri iskola

A Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában az őszi szünetig szombati napokra is terveznek oktatást, annak érdekében, hogy a fűtési időszakban, decemberben tovább tarthassák zárva az épületet. Az iskola igazgatója az intézmény honlapján azt írja a szülőknek:

 

„az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00 - ig lesz tanítás az iskolánkban. Ez hét szombati napot érint (09.10., 09.17., 09.24., 10.01., 10.08., 10.15., 10.22.). […] A szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd. Tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz. A ledolgozott napokkal a téli szünetet egészítjük ki, amely időtartama így: december 19–január 6.”.

 

Azt is hozzáteszik:

 

„Az áttervezett munkarenddel szeretnénk a jelenléti oktatással töltött napokat az első két hónapban növelni. Ez a gyermekek életkorára tekintettel a tanulási folyamat hatékonyságát is szolgálja. Mindemellett a decemberi időszakban történő leállás komoly tétellel csökkenti a költségvetésünket”.