Osszunk gyorsan díjakat! – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

2021. szeptember 20. 09:39

Osszunk gyorsan díjakat! – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Főnök úr, bocsásson meg, hogy világmegváltó elmélkedését zavarni merészelem. Nyakunkon maradt vagy száz lovagkereszt, amiket Áder Jánosnak küldtek vissza Bayer Zsolt kitüntetése miatt. Meg kellene szabadulni ezektől, jutalmazni a híveket, hiszen a járvány miatt alig volt erre alkalom. Osszunk gyorsan díjakat! Itt a nyakunkon a választás, kellenek a lelkesítő díjazások.

Édes anyanyelvünk, a szép magyar beszédért Kazinczy-díjban részesülhetne Deutsch Tamás, Bayer Zsolt és Bencsik András, azzal a feltétellel, hogy a díjátadás előtt alaposan kimossák szappannal a szájukat. A történelemtudományok területén is számos kiemelkedő alkotás született, amelyek inspirálója Kásler Miklós emberminiszter volt. Új megvilágításban élvezhetjük a pozsonyi csatát, készül a világraszóló mohácsi diadal filmje is. Megtalálták a Hunyadiak csontjait, a DNS-ük a Nemzeti hitvallás mellé kerülhetne nemzeti színű keretben. Tisztázódott, hogy a két háború között senkit sem üldöztek nálunk a vallása miatt, alig néhány átköltöztetés történt, az is kérelemre. Még nem dőlt el, hogy Árpád népe lovon vagy teveháton foglalta el a hont, Lőrinc barát máris belevágott a tevetenyésztésbe. Kásler Miklóst feltétlenül ki kellene tüntetni, míg Budai Gyula csontvázügyi biztost el kellene marasztalni, hiszen ezernél is több szekrényt nyitott fel, de még tíz elszámoltatható találatot sem ért el.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Milliárdos Mária már látja a jövőt, miszerint a maradék brit birodalom is darabokra fog hullani, hiába térdelnek le focistáik a meccs előtt. Neki most nem kell díjat adni, elég, ha Kötcsére meghívják. Adtunk díjat hamis gyógyszert reklámozónak, sőt a Szent Korona auráját gondolati úton tisztogatónak is. Hiába, annak ragyognia kell, hátha a főnök fel kívánja tenni. Logopédiai nagydíjjal javasoljuk kitüntetni szuperminiszterünket, a mindenhez értő, géppuskabeszédű Palkovics Lászlót. A hadügyérekre most nem gondolok, akik ott is bombát látnak, ahol csak klotyó van, és égünk az egész NATO előtt. Itt vannak a laposföld-hívők, a sámán-sarlatánok, a mindenféle szájtátiak is. Jöjjenek, kell a CÖF-menetbe sok-sok ember, ha már az oltakozás megfeneklett, pedig Müller Cecília is kapott 6 millió forint „motivációs elismerést” a fizetése mellé.

Művészeti kategóriában a kormány hegedűse díjjal Varga Judit igazságügyi minisztert, a nemzet bűvésze díjjal pedig Farkas Flóriánt kellene jutalmazni, aki úgy eltüntetett 1,6 milliárd forintot a Híd a munka világába programban, hogy ötévnyi nyomozással sem találják. David Copperfield a nyomába sem érhet, aki csak a 204 tonnás Szabadság-szobrot tudta eltüntetni.

Előrehaladott tárgyalások folynak egyébként a bűvésszel a magyar államadósság eltüntetéséről, de Matolcsy fél, hogy a trükk közben a vezér által is megcsodált aranykészlet is elvarázsolódik.

Sajnos én nem vagyok szuperbűvész, sem az ördög ügyvédje, pedig büszke lennék rá. Így maradok tisztelettel:

Zsadányi Nagy Csaba