Összefogással valósult meg a kondipark Dorozsmán

Két éve kereste meg Kiskundorozsma két önkormányzati képviselőjét a Tyúkegylet nevű helyi baráti társaság azzal a kéréssel, hogy a Jerney János Általános Iskola közvetlen közelében lévő parkba kondigépeket telepítsenek. A Tyúkegylet maga is gyűjteni kezdett a beruházás költségeire, melyet megduplázott Lauer István és Mihálffy Béla saját képviselői keretéből.

2018. június 02. 12:14

A Tyúkegylet végül közel egymillió forintot gyűjtött a helyiek adományaiból, így a Málna utca és Jerney utcák által behatárolt területen megvalósulhatott a kondipark. A péntek délelőtti ünnepélyes átadó ünnepségen Lauer István képviselő hangsúlyozta, hogy a dorozsmaiak mindig összefognak, ha jó ügyekről van szó. Megköszönte a Tyúkegylet hölgytagjainak a gyűjtést, aminek köszönhetően kétmillió forintból erősítő gépeket sikerült vásárolniuk.

Mihálffy Béla, önkormányzati képviselő pedig bejelentette, hogy a fejlesztés nem áll meg, hiszen kiépítik a közvilágítást, és rövidesen egy ivókútnál is csillapíthatják szomjukat azok, akik edzeni fognak a parkban. Az eszközöket a helyi iskolások azonnal ki is próbálták. Nyeges Blanka 4. osztályos tanuló a legjobban a láberősítő kondiszerkezetet kedvelte, míg a szintén negyedikes Bálint Dorina annak örült, hogy a nyújtózkodáson kívül most már más mozgásfajtákra is lehetőség nyílik.

A kondipark mellett ugyanis állami támogatással már korábban felépítettek egy főként mászásra, nyújtózkodásra használható játszóteret, melyet korábban birtokba vettek a gyerekek. A most elkészült kondiparkban azonban olyan szerkezetek is vannak, melyeket az idősebb generációk is nyugodtan használhatnak. A beruházás összköltsége megközelíti a 18 millió forintot, ami az önkormányzati képviselői keretekből, az állami támogatásból és a Tyúkegylet gyűjtéseiből jött össze. A képviselők bejelentették, hogy további két dorozsmai köztérre is kondiparkot fognak telepíteni a közeljövőben.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!