Oskola utcai faültetés: egy használaton kívüli cső miatt aggódott a Facebookon Chovanecz Kata

Garai Szakács László

2022. február 02. 10:30

Oskola utcai faültetés: egy
használaton kívüli cső miatt aggódott a Facebookon Chovanecz
Kata

„Újabb levelet kellett írnom Nagy Sándornak, mert az Oskola utcai beruházással kapcsolatosan megint problémák merültek fel”

 

– így kezdi Facebook-bejegyzését Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselő, aki a fák ültetése és a szabványok betartása miatt aggódott, ezért Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesternek írt levelét egy posztban nyilvánosságra is hozta.

 

 

Nagy Sándor válasza viszont nem látszik a bejegyzésnél, pedig van olyan fontos, mint maga a poszt. Kiderül belőle, feleslegesen aggódott a képviselő. A városfejlesztési alpolgármester ezt felelte a Chovanecz Katának:

 

„Tisztelt Képviselő Asszony!

 

A fák ültetéséről az összes létező közműszolgáltató, a Környezetgazdálkodás, a kivitelező és még ki tudja hány szakember bevonásával több egyeztetés volt, az ültetésre annak megfelelően került sor.

A fényképén látható régi cső használaton kívüli, az ültetés ennek ismeretében történt.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását!”

 

Azaz erre a használaton kívüli csőre nem vonatkoznak azok a bizonyos szabványok, Chovanecz Kata hivatkozik, nem kell védőtávolságot tartani. A fa pedig „tudja majd a dolgát”, kikerüli a gyökere a csövet, sőt, akár meg is kapaszkodhat benne.

 

Nyitóképünket Chovanecz Kata Facebook-posztjából vettük át.