Bolondokháza a Kisszínházban

Több XX. és XXI. századi klasszikus mű színpadi változatából mutatunk részleteket. Lesz musical és dráma, vígjáték és tragédia. Forgószínpad 2023. május 18.
Bolondokháza a
Kisszínházban

A Vörösmarty Színház bemutatta Edward Albee Nem félünk a farkastól című korszakos drámáját. A darab Czukor Balázs rendezésében került színre.

 

A bolondokháza a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházába költözött, ugyanis bemutatták a világhírű regény, a Száll a kakukk fészkére színpadi változatát. Az évad utolsó előtti prózai bemutatója többek között a minden eltaposó hatalom elleni lázadásról szól.

 

Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban mutatták be az Ájlávjú című legendás musicalt. A darabot Lendvai Zoltán rendezte.

 

Egy valódi, katartikus élményt ígérő cirkuszi játékra várja a közönséget a Békéscsabai Jókai Színház. A Kiss József által rendezett Országúton című darab Fellini világhírű filmjének színpadi változata, amely egyszerre cirkuszi játék és egy furcsa szerelem szívszorító története.

 

Ősbemutatót tartottak Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban. Samuel Bailey Kutyabaj című művét Horváth János Antal állította színpadra. A történet a fiatalkorúak börtönében játszódik – három fiú életébe, tragédiájába tekinthetnek be a nézők.

 

Forgószínpad: nézze meg színházi magazinunkat!