Oroszország kapott valamennyi katonát harminchárom ukrán tisztért

Újabb fogolycserét hajtott végre Ukrajna és Oroszország, amelynek köszönhetően ötven ukrán katona térhetett haza.
Garai Szakács László

2023. január 08. 20:19

Oroszország kapott valamennyi katonát
harminchárom ukrán tisztért

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője hozzátette, hogy a kiszabadított ukrán katonák között harminchárom tiszt van. Kijev azt nem közölte, hogy cserébe hány katonát adtak vissza az orosz félnek.

 

További hírek az orosz–ukrán háborúról

Az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs igazgatósága beszámolt arról, hogy az ukrán erők eltalálták az orvostudományi egyetem kollégiumát a Luhanszk megyei Rubizsne településen, a támadásban az előzetes információk szerint legkevesebb tizennégy mozgósított orosz katona vesztette életét. A sérültek számát még pontosítják.

 

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek adott nyilatkozatában – amit az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett – kijelentette, hogy Oroszország létrehozta Ukrajnában a világ legnagyobb aknamezőjét. A kormányfő szavai szerint az orosz agresszió miatt 250 ezer négyzetkilométeres aknamező alakult ki az országban.

 

Az ukrán vezérkar esti helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz nemzeti gárda fegyveresei agyonlőttek hat orosz katonát, akik megadni készültek magukat az ukrán hadseregnek. A közlemény szerint az eset a Zaporizzsja megyei Csisztopillja településnél történt még december 5-én.

 

(MTI)