Őrizetbe vették R. Kellyt, szexuális visszaélésekkel gyanúsítják

A kilencvenes években rendkívül népszerű amerikai zenésszel szemben néhány hete indult nyomozás, már tíz esetben gyűlt össze ellene elegendő bizonyíték.

2019. február 23. 09:39

Őrizetbe vették R. Kellyt, szexuális visszaélésekkel gyanúsítják

A vád szerint az 52 éves zenész a beleegyezési korhatár alatti lányokat is zaklatott. A beleegyezési korhatár az Egyesült Államokban tagállamtól függően 16 vagy 18 év.

Az ügyészség szerint Kelly 1998 és 2001 között két kiskorút kényszerített orális szexre, egy másik vádpont szerint pedig 1998 és 1999 között egy kiskorút meg is erőszakolt, 2003-ben pedig egy másikat fenyegetéssel vett rá, hogy ráélvezhessen.

– írja a 444.

Bár Kelly az ügy kirobbanása óta mindvégig tagadta a vádakat, pénteken feladta magát a rendőrségen. A zenész ellen néhány héttel a Túlélni R. Kellyt című dokumentumfilm-sorozat megjelenése után emeltek vádat.

R. Kelly a kilencvenes években rendkívül népszerű rnb/soul-előadónak számított az Egyesült Államokban, az I Believe I Can Fly című slágere viszont az egész világot letarolta: a Space Jam című, Tapsi Hapsi és Michael Jordan főszereplésével készített kosárlabdázós családi film betétdalát a magyar rádiók is rengeteget játszották.

Itt most gyorsan meg is hallgathatja.

(Fotó: Rex/Shutterstock/Larry Marano)