Óriáskerék, óriási öröm – 60 fogyatékkal élő fiatal próbálhatta ki a szegedi óriáskereket

Hatvan fogyatékkal élő szegedit és kísérőiket ültették fel a Dóm téren az óriáskerékre. Alighanem életre szóló élményt szereztek nekik. Csupa mosolygó emberrel találkoztunk az óriáskeréknél.
Bod Péter

2022. december 01. 17:31

Óriáskerék, óriási öröm – 60 fogyatékkal élő fiatal próbálhatta ki a szegedi óriáskereket

Ritkán látni annyi mosolygós arcot, mint csütörtök délután két óra után a Dóm téren, közvetlenül az óriáskerék közelében, ahol sokan várakoztak, hogy feljuthassanak a kabinokban a magasba. Ezúttal jótékonysági esemény helyszíne volt a Dóm tér. Az óriáskerék üzemeltetője a Szegedi Városkép és Piac Kft. segítségét kérte, hogy jótékony felajánlása célba jusson. A cég jóvoltából csütörtökön 14 órakor három speciális oktatási intézmény – a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola és a GEMMA Készségfejlesztő Iskola és a Kálvária sugárúti fogyatékkal élők nappali intézménye –, valamint a szociális, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokat nyújtó SZKTT Egyesített Szociális Intézmény képviselői kapcsolódhattak ki az óriáskeréken.

 

Minden városban igyekszünk boldog pillanatokat szerezni a hátrányos helyzetű embereket támogató, vagy nevelő civil szervezeteknek, alapítványoknak, illetve iskoláknak. Most, a karácsony közeledtével kiemelten fontos, hogy segítsünk a rászorulókon, mi az óriáskerék nyújtotta élménnyel szeretnénk kedveskedni a szegedieknek

 

– mondta az üzemeltető képviselője.

 

Örömmel segítettünk kollégáimmal, hogy a nemes felajánlás eljusson a megfelelő helyekre 

 

– mondta Rácz Attila, a Szegedi Karácsonyi Hetek programjait szervező Szegedi Városkép ás Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

Mint megtudtuk, első körben három intézménnyel vették fel a kapcsolatot, amik örömmel éltek a lehetőséggel. A jótékonysági esemény szervezői remélik, hogy ezen a délutánon sikerült feledhetetlen perceket szerezni az akcióban részt vevőknek, hiszen Szeged a magasból is gyönyörű.  

 

A szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. tervei szerint karácsonyig még több alkalommal szerveznek hasonló jótékonysági akciót, hogy minél több rászorulót megörvendeztethessenek meg emlékezetes pillanatokkal.

 

Hatvanan ültek fel az óriáskerékre a csütörtöki jótékonysági akción, és valamennyien három kört tettek meg. Jó volt látni a boldog és mosolygós arcokat a Dóm téren.