Óriási igény mutatkozik a szociális bérlakások iránt – ülésezett a szociális bizottság

Az önkormányzat az állami elvonások miatt egyre nehezedő pénzügyi helyzete ellenére tovább növelte a szociális kiadásait, amelyek a tavalyi 1 milliárdról, 1,2 milliárd forintra növekedtek – hangzott el egyebek mellett a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésén.
Bod Péter

2022. május 04. 16:46

Óriási igény mutatkozik a szociális bérlakások iránt – ülésezett a szociális bizottság

Kovács Tamás gazdasági alpolgármester beszélt erről annak kapcsán, hogy tovább szeretnék bővíteni a szociális célú kifizetéseket, így az általános iskolások és a nyugdíjasok után a rokkantsági járadékban részesülők is évi 10 ezer forintot kaphatnak a várostól.

 

A bizottsági ülésekről szóló tudósításainkban más érintettük, hogyan kívánja egyszerűsíteni és átláthatóbbá tenni az önkormányzat a helyi lakásrendeletet, amely több könnyítést is tartalmaz, így szeretné egyszerűbbé tenni a pályázást a jelentkezőknek.

 

A gazdasági alpolgármester ezen a bizottsági ülésen beszélt arról számszerűsítve, milyen nagy szükség mutatkozik Szegeden a szociális bérlakásokra. Mint mondandójából kiderül, a hétfőn átadott 15 ilyen lakásra összesen 200 igény érkezett.

 

 

Vita nélkül elfogadta a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság az teljes egészében önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági cégek tavalyi üzleti beszámolóját, és ugyancsak vita nélkül rábólintott ezeknek a cégeknek a 2022-es üzleti tervére.

 

Nehéz helyzetben volt a bizottság a helyi sportszervezetek működési támogatásának odaítélésekor – jelezte a bizottsági vitában Ménesi Imre elnök. Összesen 90 millió forintos igény érkezett be 37 sportszervezettől, miközben 60 millió forintos keret áll rendelkezésre. Végül sikerült olyan kompromisszumos megoldást találni, amely elfogadható volt mindenkinek – derül ki a szerdai bizottsági ülésen.