Óriási élmény, közvetlen közelről találkozhattak a zsiráfokkal a Vadasparkba kilátogató a nyugdíjasok

A Vadasparkban folytatódott a Senor Center által a nyugdíjasoknak szervezett szabadtéri programsorozat. Szerda délelőtt közel százan látogattak el az állatkertbe, ahol még a zsiráfokat is megkínálhatták egy kis nasival
Vass Imre

2023. február 08. 20:30

Óriási élmény, közvetlen
közelről találkozhattak a zsiráfokkal a Vadasparkba kilátogató a nyugdíjasok

Ezúttal nem az unokáikkal érkeztek a szépkorúak a  a Szegedi Vadasparkba. Maguknak szerveztek közös sétát, ahová közel 100-an jöttek el. Nem csak megnézhették az állatokat, hanem a zsiráfoknak még nasit is adhattak.

 

Az idősek lelkesen adták a sárgarépát a zsiráfoknak, akik nem kisebb lelkesedéssel rágcsálták a jutalomfalatokat. 

Katonáné Vera elmondta, nagyon jó érezték magukat a Vadasparkban és külön élmény volt, hogy megetethették a zsiráfokat. 

 

A brutális energiaáremelkedés miatt a Senior Centert is kénytelen volt ideiglenesen bezárni az önkormányzat. Azonban a szegedi időseknek nem kellett lemondaniuk a közös rendezvényekről, hisz Maradjunk együtt! elnevezéssel akciót indítottak, és szabadtéri programokat szerveztek.

 

 

Tóth Ildikó, az önkormányzat idősügyi referense elmondta, nagyon lelkesek és aktívak a városban tevékenykedő nyugdíjas klubok és azok tagjai. Éppen ezért szerveztek nekik programokat ebben az időszakban is. Voltak városi séták Mihály Illés turisztikai szakember vezetésével, de szerveztek sétákat a Tájak, Korok Múzeumok klub vezetésével, valamint több alkalommal is ellátogattak a Vadasparkba.

 

Ezek a programok fontosak az idősek számára, hisz sokan egyedül élnek és ez a közösség jelent nekik társaságot. A szegedi nyugdíjasok nagyon aktívak, nemcsak a vadasparkba, más rendezvényekre is száz körüli létszámmal mentek el.

 

A szabadérti programok még nem érnek véget. Február végén a Napfény Fotókör segítségével szerveznek Maros-parti fotós sétákat, heti két alkalommal pedig Nordic Walking túrákat tesznek. Ezek szerdánként az Erzsébet ligetből, csütörtökönként pedig a Kolozsvári térről indulnak.