Ördöglakat kiállítás és tudományos vetélkedő is várja a gyerekeket az Agórában

Ördöglakat kiállítás is nyílik az idei városi gyereknapon, amelyet hagyományosan most is a Szent-Györgyi Albert Agórába rendeznek meg május 27-én, szombaton. Az idei programok mottója „Tudomány és hagyomány” – ennek jegyében vetélkedőt is szerveznek.
Rafai Gábor

2023. május 24. 20:17

Ördöglakat
kiállítás és tudományos vetélkedő is várja a gyerekeket az Agórában

A gyereknapi programok szombaton délelőtt 9 órakor kezdődnek az Agóra Grimaszk színjátszó csoportjának és a Karolina Általános Iskola színjátszó csoportjainak bemutatkozásával a földszinti díszteremben. 

 

Itt mutatják be a Pesti Művész Színház zenés mesejátékát, az Oroszlánkirályt, délután pedig látványos kísérlet bemutatókkal és tudományos varázslatokkal várják a gyerekeket.

 

A szabadtéri színpadon délelőtt fél 10-től délután 4 óráig folyamatosan zajlanak majd a programok: lesz Grimm-Busz buli, fitneszbemutató, táncszínházi bemutató és tánciskola.

 

Az udvaron egész nap ügyességi és népi játékokkal, óriás társasjátékokkal és zsonglőr sarokkal várják a családokat.

 

Eljönnek a Napsugaras Népművészeti Egyesület kézműves alkotóházai, lesz fafaragás gyerekeknek és felnőtteknek Bede Dániellel, a Nem Adom fel Alapítvány pedig akadálypályát állít.

 

Az aulában Kinderfigurák börzéjével és cseréjével, a Kamaraterem előtt pedig Hungarikum játszóházzal várják az érdeklődőket.

 

Az emeleti szinteken a tudomány világába kalauzoló kézműves foglalkozásokon többek között búvárharangot és lebegő légpárnát, a hagyomány világára épülő foglalkozáson pedig gyöngyékszereket és pártát is készíthetnek a látogatók.

 

Kézzelfogható logika – az ördöglakatok csodálatos világa

 

Ezzel a címmel nyílik kiállítás szombaton délelőtt 11 órakor az Agóra első emeletén. Ilyen nagyszabású ördöglakat kiállítás még nem volt Magyarországon. 

 

Több száz különböző logikai játék tekinthető meg, ezzel átfogó képet ad tárlat az ördöglakatok különböző típusairól, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is.

 

Kézzelfogható logika kiállítás olyan világba enged bepillantást, ahol a játék a fentieken túl gondolkodtat is. Több száz különböző logikai játék tekinthető meg, ezzel átfogó képet adnak a különböző típusokról, a leghíresebb tervezőkről, gyűjteményekről és az ördöglakatok történetéről is.

 

A kiállítás megrendezése négy elhivatott magángyűjtőnek – Bozóki Sándornak, Gál Péternek, Prémecz Gergelynek és Vígh Viktornak – köszönhető.

 

Nyitóképünk az Agóra tavalyi gyermeknapján készült (fotó: Iványi Aurél)