Orbánra és Putyinra cserélték Márki-Zayt és Gyurcsányt a momentumosok a miniferis plakátokon

Plakátátragasztó akciót generált a magyar miniszterelnök moszkvai látogatása.
Kovács M. Norbert

2022. február 02. 05:30

Orbánra és Putyinra cserélték Márki-Zayt és Gyurcsányt a momentumosok a miniferis plakátokon

Nyilván mindenki találkozott már a szuperfideszes Civil Összefogás Fórumhoz tartozó Kövess Minket 2022 Kft. óriásplakátjaival, amin Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert az Austin Powers-filmek ikonikus figuráivá alakították annak jegyében, hogy jól megüzenjék a választópolgárnak: MZP is csak Gyurcsány embere, ő is csak egy Miniferi.  

 

Orbán Viktor keddi moszkvai látogatásának apropóján a Momentum átalakított néhány ilyen plakátot, és Gyurcsány helyére Vlagyimir Putyint, Márki-Zay helyére pedig Orbán Viktort ragasztották, hiszen szerintünk valójában Orbán az, aki valaki más, nevesint az orosz elnök kottájából játszik.

 

Az ellenzéki párt az akciójáról ezt írta:

 

„Orbán évek óta Putyin egyik leghűbb követője, ezzel kiszolgáltatva neki Magyarországot. Orbán Viktor 2007-ben még úgy nyilatkozott, hogy nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék az oroszok, ma már az orosz gázt tekinti a rezsicsökkentés kulcsának. Orbán Viktor úgy táncol, ahogy Vlagyimir Putyin fütyül.”

 

Ők úgy értelmezik az akciójukat, hogy kijavították a propagandaplakátokat, mert szerintük 

 

a magyarok „sajnos évek óta a Putyin showt nézik, sőt, sajnos a modern színházakhoz hasonlóan már nem csak nézők, de szereplői is”.  

 

A Momentum szerint tehát

 

„a főnök Putyin, a mini klón pedig Orbán Viktor”.

 

Korábban egyébként, amikor megjelentek az utcákon a fideszes propagandaplakátok, az Austin Powers-filmek jogaival rendelkező Warner Brothers nem kommentálta a történteket, és egyelőre úgy tűnik, továbbra sem fűznek semmit a magyarországi eseményekhez.