Orbánék gyógymódja az egészségügy bajaira: visszahozzák Kásler Miklóst

Pintér Sándornak és Orbán Viktornak szüksége van korábbi emberminiszter szakmai tudására. Kásler feladata lényegében az egészségügyi szakmai képzések reformja lesz.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 29. 22:15

Orbánék gyógymódja az egészségügy bajaira: visszahozzák Kásler Miklóst

A  licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az  egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Kásler Miklóst Orbán Viktor.

 

Kásler feladata 

  • áttekinteni a  szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licenc vizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére;
  • közreműködik az  orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az  egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, amely kiterjed a szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai  testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a  vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

 

A feladatellátáshoz Kásler Miklós háromfős titkárságot és milliós fizetést kap.