Orbán Viktornak küldenek bárki által aláírható petíciót a környezetvédők

Akármekkora energiaválság is van Magyarországon a petíció elindítói szerint mindez nem lehet ok a tarvágásra a védett erdőkben.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 13. 15:50

Orbán Viktornak küldenek bárki által aláírható petíciót a környezetvédők

A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, A 10 millió fa mozgalom, a Greenpeace, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Levegő Munkacsoport az augusztus 5-én hatályba lépett kormányrendelet ellen tiltakozik, ami lehetővé teszi, hogy ha szükséges, védett erdőkben is tarvágással növeljék a tűzifaállományt Magyarországon.

 

A WWF Magyarország nyílt levelében azt írja,  

 

„a fák vágáskorára és az erdők felújítására vonatkozó szabályokat is indokolatlanul felülíró rendelet emellett lehetőséget ad arra, hogy az agrárminiszter korlátozás nélkül dönthessen bármely erdő kivágásáról. A kormányrendelet példátlan módon veszélyezteti a védett hazai erdőket és az állatvilágot, és akár évtizedekkel is hátráltathatja országunk klímaváltozás hatásaival szembeni védekezését”.

 

Arra kérik a tiltakozókat, írják alá nyílt levelüket, petíciójukat, amit hat szervezettel közösen küldenek el Orbán Viktor miniszterelnöknek, abban bízva, hogy visszavonja a rendeletet.

 

A petícióhoz eddig 337 szervezet és 91 ezer 336 magánszemély csatlakozott.