Orbán Viktor: Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben

A miniszterelnök beszédével kezdődött az amerikai konzervatívok konferenciája Dallasban.
Kékes Viktória

2022. augusztus 05. 08:05

Orbán Viktor: Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben

Csütörtökön Orbán Viktor beszéde nyitotta meg Dallasban az amerikai konzervatívok találkozóját, a CPAC-et, aminek főszónoka Donald Trump lesz szombaton

 

Fotó: MTI

A miniszterelnök, az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják „meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját.”

 

„Ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, "csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már”.

 

 A miniszterelnök úgy látja, a siker kulcsa, hogy 100 százalékon kell harcolni: „az igazat mondjuk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”. A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban.

Fotó: MTI

Orbán szerint a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha ez megtörténne, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben. A tanítások alapján elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk, úgymint a migráció, a nemek szerepe és a civilizációk összecsapása. 

 

„Egy keresztény politikus nem lehet rasszista. A kormány zéró toleranciát hirdetett meg a rasszizmussal és antiszemitizmussal szemben, tehát ezzel vádolni bennünket nem más, mint hírhamisítás”.

 

A legújabb progresszív mozgalomra utalva kiemelte: 

 

„Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a Globális Woke Góliáttal szemben”. 

Fotó: MTI

Orbán arról is beszélt, hogy „az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk”, ezért vissza kell vennünk vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben, „barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban”.

 

Egyik kedvenc témájára rátérve a miniszterelnök arra emlékeztette hallgatóságát, hogy a magyarok voltak az elsők Európában, akik nemet mondtak az illegális migrációra és a falnak köszönhetően megállították az illegális migránsok invázióját.

Fotó: MTI

Orbán kitért természetesen arra is, hogy a magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. (És itt hazudott is egy jókorát, hiszen érvénytelen lett a népszavazás.)

   

A miniszterelnök azt is kijelentette, hogy

 

„Magyarország Európa legbiztonságosabb országa”.

 

Az ukrajnai háborúra térve Orbán kifejtette, hogy a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

Fotó: MTI

Ezután Orbán visszakanyarodott a 2024-es választásokra, kiemelve, hogy a győzelemért kell játszani, „el kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk balliberális ellenfeleinknél”. Szerinte ez egy kultúrháború, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket. A sikerhez meg kell nevezni az ellenfeleket is. Saját ellenfeleként Soros Györgyöt említette:

 

 „Ő nem hisz semmiben, amit mi képviselünk”. 

 

Sorosnak szerinte egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele, és arra használja ezt a hadsereget, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire.

 

Beszéde végén a két ország közötti együttműködést sürgette: „két évünk van. Nem lesz könnyű, de meg fogjuk csinálni.”

 

Májusban Magyarországon rendezték meg a CPAC Hungaryt, az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának magyar, jóval szerényebb változatát. A rendezvényen egyetlen befolyásos republikánus politikus sem vett részt, ennek ellenére az amerikai sajtó kíváncsi volt a rendezvényre - de hiába. A Vice arról írt, rajtuk kívül a Rolling Stone, a Vox Media és a New Yorker sem jutott be a konferenciára, annak ellenére, hogy az Amerikai Konzervatív Unió (az „igazi” CPAC szervezéséért felelős szervezet) korábban arról biztosította őket, hogy részt vehetnek azon. Olyan „marginális” médiumok, mint pl. a Guardian és a Reuters Twitterükön írtak arról, hogy nekik sem sikerült bejutni a Bálnába.

 

 

 

 

 

Vélemények

mutasd mind