Orbán Viktor: Holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

Elértük a 2,5 millió beoltottat, erről nemrég tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök a Facebookon.

2021. április 06. 17:47

Orbán Viktor: Holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások

Elérte Magyarország a korábban a nyitás feltételeként megjelölt 2,5 millió beoltottat, ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden negyed hat előtt két perccel a Facebook-oldalán, kedvenc kommunikációs felületén. A miniszterelnök a rövid, egy perces videóban ezt mondta:

„A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, két és fél millió honfitársunk beoltva. Egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina. Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások. Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket, ezeket tartsák be. Az oltást folytatjuk, hasonló tempóban. Az orvosok és az ápolók munkáját köszönöm, a magyar embereket pedig arra kérem, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást. Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít.”

Korábban a kormányzat úgy számolt, hogy április 9-ére érhetjük el a 2,5 millió beoltottat, amit többen kritizáltak, Duda Ernő szegedi virológus professzor például arról beszélt, hogy egymillióval több embert kellene beoltani a biztonságos nyitáshoz. A kormány végül a tervezettnél három nappal hamarabb érte el a saját maga által kijelölt célszámot, így április 7-én nyithatnak az üzletek, és kezdődhet meg a fokozatos nyitás folyamata.

A miniszterelnök videóját itt lehet megnézni:

Cikkünket hamarosan frissítjük, bővítjük.