Orbán Viktor megkérdezte a feleségét: egy év után a tripláját, 300 ezer forint rezsit fizet budapesti és felcsúti háza után

A miniszterelnök 4,8 milliós fizetéséből simán telik rá, nem csoda, hogy fogalma sem volt arról, mennyi megy el a rezsire havonta. Orbán négyzetméterenként 1000 forintot fizet.
Kékes Viktória

2022. november 23. 12:10

Orbán Viktor megkérdezte a feleségét: egy év után a tripláját, 300 ezer forint rezsit fizet budapesti és felcsúti háza után

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata szerint a miniszterelnök Budapesten, a XII. kerületben egy 233 négyzetméteres (+21 négyzetméteres pince), valamint egy 63 négyzetméteres felcsúti ház tulajdonosa. (Előbbinek csak felerészben.)

 

A miniszterelnöknek egyébként sem saját autója, sem nagy értékű ingósága, sem céges érdekeltsége, de még megtakarítása sincs, már ha hinni lehet a magyar vagyonnyilatkozati rendszernek. (Nem.)

 

Bedő Dávid momentumos képviselő három héttel ezelőtt a parlamentben azt kérdezte a miniszterelnöktől, mekkorára emelkedtek a rezsiköltségei az elmúlt időszakban. Orbán - akinek nyilvánvalóan fogalma sincs erről - akkor azt ígérte, felesége válaszol majd az ellenzéki képviselő kérdésére, írásban. 

 

Bedő Facebook-oldalán tudatta, hogy elérkezett a nap, amikor levelet kapott Orbántól. Ebből az derül ki, hogy a miniszterelnök rezsiköltségei éppen háromszorosára emelkedtek egy év leforgása alatt. A házuk rezsije 55 ezer 190 forintról 178 ezer 598 forintra, a hétvégi házuk rezsije 47 ezer 756 forintról 121 ezer 973 forintra drágult. Mindez úgy, hogy 4,8 millió forintos fizetése ellenére Orbán Viktor is jogosult rezsicsökkentésre a gáz esetében évente 1729 köbméterig, a villanynál 2523 kilowattóráig.

Forrás: Bedő Dávid Facebook oldala

A momentumos képviselő szerint 

 

„Felháborító, hogy a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon (…) Ráadásul ebbe még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő.

 

Az ugyan Orbán leveléből nem derült ki, hogy ki fizeti a rezsiszámlákat, az mindenesetre biztos, hogy a miniszterelnök megfogadta saját tanácsát („Akinek nem telik rezsire, keressen több pénzt!”) és még márciusban jó alaposan megemelte (a fideszes parlamenti többség segedelmével) saját fizetését havi 4,8 millióra. Ebből kétségtelenül futja a háromszorosára emelkedett rezsiköltségekre is.