Orbán Viktor fontos szövetségesének, Donald Trumpnak a floridai otthonában házkutatást tartott az FBI

Helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda nyomozói jelentek meg Donald Trump floridai rezidenciáján. Az FBI nem kommentálta az intézkedést, és azt sem közölte, hogy milyen bírósági felhatalmazás alapján cselekedtek.
Garai Szakács László

2022. augusztus 09. 06:50

Orbán Viktor fontos szövetségesének,
Donald Trumpnak a floridai otthonában házkutatást tartott az FBI

A New York Times értesülése szerint a hatóság emberei minősített iratokat kerestek, amelyeket a volt elnök hivatali idejének megszűnése után vitt magával. Más értesülések a 2021. január 6-i eseményekkel kapcsolják össze a házkutatást.

 

Egybehangzó hírek szerint a házból tizenöt doboznyi irattal távoztak

 

Donald Trump közleményében példátlannak nevezte a bejelentés nélküli házkutatást, ami egyetlen korábbi elnökkel nem történt még meg. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás, és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök.

 

A hatósági intézkedés idején Donald Trump nem tartózkodott a floridai épületegyüttesben, Mar-o-Lago-ban. A hírtelevíziók tudósításai szerint a házkutatásról szóló hírek kiszivárgása után a floridai ház közelében Trump-párti tüntetők jelentek meg.

 

(MTI)