Orbán Viktor a Kossuthon: Szerdán kezdődhet a gyerekek oltása

A „csodálatos” gazdasági eredményekről, a nyugdíj- és fizetésemelésről hallhattunk kinyilatkoztatást, de beszélt Orbán Viktor a koronavírusjárvány elleni küzdelemről is, meg persze migránsozás is volt bőséggel. volt egy kommunizmusozás is, sőt, Nagy Katalin hibázott egyet: rosszul tett fel egy kérdést.
Garai Szakács László

2021. december 10. 07:32

Orbán Viktor a Kossuthon: Szerdán kezdődhet a gyerekek oltása

 

Véget ért a péntek reggeli rádiójáték.

 

Migráció, migráció, migráció

7:57 Az új német kormányt is értékeli a miniszterelnök. Szerinte nehezebb lesz első helyre tenni ezután Brüsszelben az országot, hiszen a németekre már nem lehet úgy és annyit számítani, ahogy korábban.

 

7:54 A döntést az Alkotmánybíróság ma hozza meg a bevándorlásról. Majd ezután „a lengyelek elleni uniós támadásról” volt szó, Orbán Viktor megemlítette ennek kapcsán Németországot, akik lekerekítették a mondanivalójukat, szemben „a magyarral”, aki ha akadály van előtte, „feltekeri a hangját.” Ilyenek a lengyelek is szerinte, „nem véletlenül vagyunk testvérek.”

Varsói beszámoló

7:52 – Nem alternatíva akarunk lenni, hanem győztesek – javította ki Nagy Katalint a miniszterelnök, aki véletlenül rosszul kérdezett. Ezután az Alkotmánybíróság által hozandó döntésről beszélt, amit a bevándorlás kapcsán akarnak életbe léptetni. – Magyarország egy speciális ország, nálunk volt egy népszavazás a bevándorlásról – mondta Orbán Viktor, aki szerint ezért Magyarország speciális ország. „Igaz a kormány elképzelése egybeesett az emberek érzelmeivel. Ott kiderült, mit akarnak a magyarok” – hajlította a valóságot a miniszterelnök annak a 2016-os népszavazásnak a kapcsán, ami közelében sem járt az érvényességi küszöbnek: 4 millió 100 ezer embernek kellett volna szavazni az érvényességhez, ehhez képest 3 millió 400 ezren szavaztak. Ennyit arról, hogy mi, magyarok mondtuk meg, mi legyen.

 

7:45 „Nehéz hétvégénk volt, hosszú hónapok óta szervezkedünk” – mondta a miniszterelnök, aki szerint Brüsszel a bevándorlást segíti, a családokat viszont nem támogatja. Ezért fognak össze, meg akarják változtatni az Uniót, a következő ilyen találkozó a (szélső)jobboldali pártok között Spanyolországban lesz. „Az a fontos, hogy hosszabb távon legyen egy bevándorlásellenes, családbarát pártközösség” az Európai Unióban.

Koronavírusos tudnivalók

7:49 166-an hunytak el a pandémia miatt, mondta nemhivatalosan Orbán Viktor. „Az a közokosság a szakértőink között, hogy most vagyunk a csúcsán ennek a hullámnak, lassan jövünk le róla. Nincs más orvosság, csak az oltás. Ha nem vagyunk beoltva, akkor kiskarácsonyunk lesz.”

 

7:42 December 15-én kezdődhet az 5–11 évesek oltása a koronavírus ellen. „Most jutottak el odáig” a tudósok, „hogy szabad oltani öt éves kor fölött. A világ legkomolyabb koponyái által megerősített állítás ez. Megvédjük ezzel az oltással a gyermekinket. A vírus hullámokban terjed, leginkább az tudja terjeszteni, aki nincs beoltva. A gyerekek nem tehetnek arról, hogy nincsenek még beoltva. Most már van biztonságos vakcina. Szakaszokban érkezik. Szerdától lehet regisztrálni a szokásos módon, kijelöltük az oltópontokat, illetve a gyermek háziorvosoknál lehet megkapni az oltást.”

Gazdasági győzelmek

7:38 A „csodálatos” béremelésekkel folytatja Nagy Katalin. „Van erre is a pénz?” „Ha jól dolgozunk, meg persze kell egy kis szerencse is, akkor összességében sikeresen működik a gazdaság, akkor lehet beszélni arról, mire lehet fordítani ezeket a megtermelt pénzeket” – mondta a miniszterelnök, majd elhangzott az első kommunizmusozás. „Azért dolgozunk, hogy előrelépjünk, ezért van egy állandó nyomás a kormányon, hogy adjon még többet.”

 

7:35 Az öt százalékos nyugdíjjal kezd Nagy Katalin: belefér még a költségvetés módosításába ez? – rajongott egyből Nagy Katalin. – Jóhogy bele! – persze nem így mondta Orbán, sokkal bonyolultabban felelt. A lényeg, hogy becsülnek ők, becsül a jegybank, ezeknek az előrejelzéseknek az alapján is készül a költségvetés. „A nyugdíjasok minden forintot pontosan számon tartanak. Ilyenkor azt kell tennünk, hogy ha látjuk, hogy magasabb az infláció, akkor többel kell emelni a nyugdíjakat.”
 

Korábban írtuk:

Van jó pár komoly téma – amiről egyáltalán nem lesz szó.