Orbán Viktor a Kossuthon mindenért harcolt a reggeli rádióinterjújában, csak a lényegről, a magyar gazdaság katasztrofális helyzetéről nem beszélt világosan és őszintén

Háborús árak, harc lesz a munkahelyekért is, tüdőlövés az európai gazdaságnak, belátás kérése a rezsicsökkentéshez nyúlás miatt, békét kell kötni az oroszokkal.
Garai Szakács László

2022. július 15. 08:22

Orbán Viktor a Kossuthon mindenért
harcolt a reggeli rádióinterjújában, csak a lényegről, a magyar
gazdaság katasztrofális helyzetéről nem beszélt világosan és
őszintén

A miniszterelnököt most nem Nagy Katalin mikrofonállvány kérdezte, hanem Törőcsik Zsolt.

 

Rögtön az elején észnél volt a miniszterelnök: „észnél kell lenni, hogy a fegyveres konfliktus ne terjedjen át Magyarországra.” Két nagy csata lesz, van: energiáért, megélhetési költségvetésért, elviselhető rezsiárakért kell harcolni, de emellett lesz harc a munkahelyekért is.

 

„Eleinte azt hittem, csak lábon lőttünk magunkat, de az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, és levegőért kapkod”, mondta Orbán. A miniszterelnök kijelentette, lesznek olyan országok, hol nem lesz gáz, de Magyarország abba a kategóriába tartozik, ahol lesz gáz, csak nagyon drágán.

 

Rezsicsökkentés, azért nyúltak hozzá, hogy megmentsék. Ha keresnének itt is hatezer eurót az emberek, és annak egyhatoda menne el a rezsire, az kibírható lenne nekik, de Magyarországon ennél jóval rosszabbul keresnek az emberek, így jobban megérzik az árakat, mondta Orbán Viktor, aki szerint ezért van szükség rezsicsökkentésre.

 

„Ha így megy tovább, kinyúvasztják az európai gazdaságot. El kell jönnie az igazság pillanatának” – jegyezte meg az orosz–ukrán háborúval kapcsolatosan.

 

Orbán beszélt a katatörvényről is, szerinte Magyarország 50–100 ezer katást elbír, 450 ezret nem. Azt is mondta, a nyugdíjrendszer miatt módosították a katát. A határvadász egységek felállításáról szóló rendeletet ma fogja aláírni Orbán. Kétezer határvadászt kezdtek el toborozni.

 

Vélemények

mutasd mind