Orbán Viktor a Kossuthon: egy homofób népszavazás magyarázata

Meg fogjuk nyerni a csatát a világok harcában, állította a miniszterelnök.

2021. július 23. 07:57

Orbán Viktor a Kossuthon: egy homofób népszavazás magyarázata

Miért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra, amikor a konzultációban is van nemzetvédelmi kérdés? – kérdezte Nagy Katalin.

Orbán erre válaszul egy 54 oldalas uniós dokumentumot „lobogtatott”, ezzel indokolta, meg kell változtatni az EU szerint a gyermekvédelmi törvényt.

„Miután a gyermekeink jövőjéről van szó, nem engedhetünk. Ha van »népi támogatás«, akkor ellen tudunk állni.”

A migránsnépszavazáskor egész Európát védték meg a népszavazók, mondta a miniszterelnök.

– Egészen elképesztő – felelte erre Nagy Katalin, de ezzel nem úgy minősítette az orbáni választ, ahogy egyébként egy normálisan gondolkodó ember illette volna.

Orbán Viktor szerint életmódkérdés a homoszexualitás, az a felnőtt szabadság kérdése. „Az állam azért van, hogy segítse a szülőt a gyermek egészséges fejlődése érdekében.”

Ezután elkezdte felsorolni a népszavazási kérdéseket a miniszterelnök, egyesével megmagyarázni azokat. „Engem nem érdekel, hogy a németek hogyan nevelik a gyermekeiket.” Majd azt is állította, ismeri a mesekönyveket is, amiket a gyerekek kezébe adnak a németek. Ő ezt nem akarja.

Majd Nagy Katalin hirtelen Kelet-Európába tett minket, keleti kultúránk van, ez szemben áll a nyugatival. Ezután jött egy jóízű kommunistázás Orbántól, amire a műsorvezető semmit nem reagált.

Ennek végén jött az egyik legnagyobb irredenta jelszó Orbántól: „Igazságot Magyarországnak!” Perzse lehetne gonodolni a rothermere-i repülőre is, de nem biztos, hogy erről van szó...

Orbán szerint nem kéne lenézni a magyarokat azzal, hogy „egyesek” szerint a kormány ezzel a népszavazással el akarja terelni a figyelmet valamiről. Ennyivel letudták a Pegasus-botrányt. Orbán egyúttal abban reménykedik, hogy legkésőbb februárban meglesz a népszavazás.

Orbán bevallotta, valójában semmi értelme nem lesz a népszavazásnak, hiszen a törvény megvan. Nem jogalkotásra kényszerítene a népszavazás. Hanem a brüsszeli bürokraták elleni küzdelemre kell felkészülni ezzel a népszavazással. De ilyesmire egyébként nem kell, nem lehet felkészülni egy népszavazással.

Nagy Katalin ezután visszaugrott (tévedésből) a Pegasus-ügyre, de Orbán annyit válaszolt erre, Pintér Sándort mindent elmondott ebben a kérdésben.

Ezután a koronavírus lett a téma: Nyugat-Európában elindult a negyedik hullám, mi is részesei leszünk, de az oltások megvédenek bennünket. „Van, akit teljesen megvéd a védőoltás, van, akit úgy véd meg, hogy enyhén betegszik meg...”

A miniszterelnök azt mondta, most is az idősekkel kell foglalkoznunk, illetve a tizenkét év feletti gyerekeket az iskolákban beoltják. A legvitatottabb ügy, amin a kormány a legtöbbet „agyalt” az oltás kötelezővé tétele. Orbán húzta a száját emiatt, de Kásler Miklós meggyőzte (ne nevessek, tényleg ezt mondta). Azzal győzték meg, hogy vannak olyan oltások, amik kötelezőek az egészségügyben, máshogy nem lehetne ott ugyanis dolgozni. Ez volt az indok.

A kormány a helyén van, az operatív törzs működik, amikor arra jutunk, hogy egy döntést meg kell hozni, akkor célratörően meghozzák a döntéseket.

Végül egy kis olimpia: nem lenne helyes, ha Orbán ott lenne az olimpián, ezért nem megy el. „Osztoznunk kell a nehézségekben, az élmények elmaradásában”, mondta a miniszterelnök, aki gyakorlatilag ezzel úgy tűnik, kegyet gyakorol, hiszen nem lesz ott, bár a jelek szerint megjegyezni. Ezután visszaemlékezett a furcsa olimpiákat, a moszkvait, a los angelesit. De bizakodó, hogy jól fogunk szerepelni.

 

Korábban írtuk:

Itt követhetik a rádiójátékot.

gszl