Orbán Romániából hirdetett fajvédő programot – Besenyei Zsolt jegyzete

Orbán Viktor tusnádi beszéde egyszerre tartalmazott a jövőről szóló teljesen megalapozatlan állításokat, és a múltról szóló nettó hazugságokat.
Besenyei Zsolt

2022. július 23. 15:16

Orbán Romániából hirdetett fajvédő
programot – Besenyei Zsolt jegyzete

Például azt mondta, hogy Putyin azért támadta meg Ukrajnát, mert nem akarta, hogy a NATO tagja legyen. Miközben a valóság az, hogy Franciaország és Németország már 2008-ban megvétózta az ukrán NATO-tagságot, és azóta se változott az álláspontjuk. Putyinnak meg nem Ukrajna, hanem teljes Kelet-Európa (benne Magyarországgal) NATO-tagsága volt problémás, ami abból tudható, hogy tavaly decemberben felszólította a NATO-t vonuljon vissza az 1997-es határok mögé.

 

De a tények nem kell, hogy megzavarják a nemzetvezetőt. Még jobb, ha egyáltalán nincsenek is. Mint a jövőre vonatkozó állítások esetén.

 

Orbán fantáziája szabadon szárnyalhatott: 2030-ra a Nyugat (Európa és Amerika) totális összeomlását vizionálta.

 

A nyugatbarátokat orosz kifejezéssel zapadnyiknak nevezte, és bár azt elismerte, hogy minden adat azt mutatja, hogy a helyzet és az élet Nyugaton jobb, mint valaha volt, szerinte a számok nem kell, hogy összezavarjanak bennünket. Az érzés az, ami számít, és az meg azt mondja, hogy jön a világvége. Az EU-t egy égő istállónak nevezte, ahová a csehek és a szlovákok bekötötték a lovukat.

 

A Nyugat végét szerinte az oroszok háborúja hozhatja el, meg az euró majdani összeomlása és a migráció. Utóbbi kapcsán konkrét fajvédő programot hirdetett. Szerinte Magyarország nem akar „kevert fajú” országgá válni.

 

Ennek kapcsán különbséget tett az európai és a nem európai népek keveredése között. Az utóbbit nevezte faji keveredésnek. Egyszerűen még legálisan se engedné Európába jönni a kontinensen kívüli embereket.

 

Ami azért komoly újdonság még tőle is. Mert nettó náci beszéd.

 

A fajt mint emberek között megkülönböztetésre szolgáló kifejezést körülbelül Szálasi óta nem használta senki a magyar politikában, és az egész világon tabu a II. világháború vége óta.

 

Közbevetőleg itt megjegyezhető, hogy Magyarországnak a nemeurópai népekkel való keveredéssel már van tapasztalata. Orbán faji fejtegetései azért szolgálhatnak némi figyelmeztetéssel a milliós – de minimum több százezres – Európán kívüli eredetű magyarországi cigány és zsidó származású népességnek.

 

A jelenre, a több ezer milliárdos megszorításra Orbán kevés szót vesztegetett. De alighanem ez volt minden gondolata hátterében. Mivel rá és pártjára, a Fideszre körülbelül felerészben pénzért szavaztak az emberek, tudniillik, hogy megvédjék az úgynevezett rezsicsökkentést, Orbán azzal számol, hogy a téli vagy éves leolvasás esetén jövő nyári brutális gázszámlákkal több százezres nagyságrendben veszíthet szavazókat.

 

Ezért a szélsőjobb eszmékre fogékony, rasszista szavazóréteget célozta meg, akik jelentős részt már úgyis a Fidesznél vannak, de a Mi Hazánktól még el lehet csaklizni egy-két százezret közülük.

 

Orbán már most elkezdte a 2026-os választási kampányt, és egyből kihúzódott a szélre. Nettó fajvédő programot hirdetett, és az átlag Vadhajtások-kommentelő számára és színvonalán kommunikál.