Orbán Kötcsén: 2030-ban el kell gondolkodni az uniós tagság értelmén

Először mondta ki nyíltan Orbán Viktor, hogy nem biztos, hogy van értelme az uniós tagságnak a Szabad Európa cikke szerint.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 16. 15:09

Orbán Kötcsén: 2030-ban el kell gondolkodni az uniós tagság értelmén

Arról, hogy mit mondott pontosan Orbán Viktor a kiváltságosoknak Kötcsén, egyelőre nem tudni, de a Szabad Európa többeket is megkérdezett a miniszterelnök zárt körben elmondott szavairól. 

 

Nyolc év múlva, 2030-ban már nettó befizető lesz Magyarország az Európai Unióban, akkor el kell gondolkodni az uniós tagságunk értelmén – a Szabad Európa szerint erről is beszélt Kötcsén, a Polgári Pikniken Orbán Viktor a fideszeseknek. 

 

Sőt, Orbán azt is mondta a lap szerint, hogy a Fidesz új generációjának 2060-ig is tudnia kell kormányozni, ezzel jókora súlyt helyezett a Szijjártó–Gulyás–Rogán–Lázár négyesre.

 

Ha hihetünk a Szabad Európának elmondottaknak, akkor Orbán Viktor szerint 2030-ban el kell gondolkodniuk a V4-eknek és benne Magyarországnak az uniós tagság értelmén, mivel akkor már nettó befizetők leszünk, tehát többet fizetünk az unió közös kasszájába, mint amennyit kapunk onnan.

 

A lap cikke úgy fogalmaz, hogy a miniszterelnök szerint kérdés, hogy 

 

„ilyen körülmények között mit ad nekünk a tagság, és ha nem tudunk pozitív választ találni, le kell vonni a következtetéseket”.