Orbán Hédi megválasztása: mást mond a mikrofonok előtt és mást csinál Bartók Csaba és Kothencz János a zárt ülésen (frissítve)

A nyilvánosságban kiállt, a szavazáskor az információink szerint nemmel szavazott a Fidesz szegedi elnöke a közgyűlésben.
Garai Szakács László

2022. május 07. 13:59

Orbán
Hédi megválasztása: mást mond a mikrofonok előtt és mást
csinál Bartók Csaba és Kothencz János a zárt ülésen (frissítve)

Frissítés

Kothencz János válaszolt az e-mailemre, ezt, mutatom:

 

 

Azaz figyelmetlenül súgtak, vagy én nem figyeltem rendesen, az értem rajongó kommentelők majd eldöntik, ugyanakkor a Fidesz és a KDNP felől a helyzet egy millimétert nem javult. Kothencz János tartózkodása sem támogató szavazat, valamiért nem bírta azt mondani pénteken, zárt ülésen, a Díszteremben, hogy igen, legyen Orbán Hedvig az Agóra igazgatója.


 

Korábban írtuk:

 

Szeged május 6-i közgyűlésén zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, bizalmat szavaznak-e Orbán Hedvignek, és újra kinevezett igazgatóként vezetheti-e az Agórát.

 

A zárt ülést Orbán Hedvig kérte egyetlen pályázóként. Információnk szerint 21 szavazatot kapott a 27 képviselőtől – a 29 fős testületből Korponyai Ernő és Kozma József nem volt ott a közgyűlésen.

 

Nemmel szavazott Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke és Kothencz János KDNP-s önkormányzati képviselő is, valamint Binszki József, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke.

 

 

A képviselők jellemzően meggyőződésük, lelkiismeretük, néha a frakciófegyelem szellemében szavaznak. A közgyűlésen a frakcióvezetők be is mondják, hogyan voksoljanak a frakciók tagjai. Orbán Hedvig menesztése ellen a leghangosabban a helyi Fidesz tiltakozott: sajtótájékoztatókat tartottak, sőt rendkívüli közgyűlés összehívását is kezdeményezték, annyira föl voltak háborodva, amikor tavaly a közgyűlés nem hosszabbította meg az Agóra régi-új igazgatójának kinevezését.

 

 

Most mégsem támogatták – valamiért.

  • Nem hallhatták az utasítást, hogy melyik gombot kell megnyomni?
  • Véletlenül rossz gombot nyomtak meg?

 

A városvezetés kérdésünkre, a zárt ülésre hivatkozva nem erősítette meg értesülésünket. Keressük Bartók Csabát és Kothencz Jánost, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.