Opera-szerelem zárja az idei Muzsikáló udvart a városházán

A szegedi művészházaspár, László Boldizsár és Nánási Helga Opera-szerelem című zenés este zárja ma, csütörtökön este a Muzsikáló udvar programsorozatát. A városháza udvarán 1970 óta rendeznek nyaranta nagysikerű zenés előadásokat.
Rafai Gábor

2022. augusztus 04. 11:59

Opera-szerelem zárja
az idei Muzsikáló udvart a városházán

Az idén július 25-én a Margaret Island Akusztik különleges koncertje nyitotta sort, majd Koszorus Krisztina és a Swing A’la Django Feat lepte meg a szegedi közönséget egy stílusokon átívelő, egyedülálló zenei egyveleggel. 

 

Augusztus 2-án pedig Mácsai Pál Lukács Miklós cimbalmossal érkezett az udvarba, akik közös műsorukat Örkény István születésének 110. évfordulójára készítették Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel. 

 

László Boldizsár idén már a harmadik hölgyet „hozza el” csütörtökön este a városházi udvarba: korábban Falusi Mariannal és Szekeres Adriennel lépett fel két nagysikerű esten, idén feleségét, Nánási Helgát hozza magával, akivel mi másról is énekelhetnének, mint a szerelemről. 

 

László Boldizsár a Cotton Club Singers alapítójaként vált ismertté, majd hat évvel ezelőtt operaénekesként folytatta pályáját. 

 

Nánási Helga operaénekesként végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Azóta a Szegedi Nemzeti Színházban, a Magyar Állami Operaházban, és számos egyéb színházban ért el kimagasló sikereket a zenés műfajban. 

 

Közös műsorukban az operairodalom nagy slágereit dolgozzák fel, Puccini, Verdi, Donizetti, Erkel Ferenc szerzeményeiből, de kirándulást tesznek a könnyebb műfajokba is.

 

Zongorán közreműködik: Szennai Kálmán, az Operaház karmestere, vezető korrepetítora.

 

 

 

A Muzsikáló Udvar koncertje este fél 9-kor kezdődik a városháza udvarán. Rossz idő esetén a produkcióknak az IH Rendezvényközpont ad helyet.

 

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban személyesen, vagy online, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen.