Ónos eső, jegesedés: lezárták Újszegeden a ligetet (frissítve)

Balesetveszélyes átsétálni, átbiciklizni rajta. A jól megszokott futást is tervezzék máshová: bármikor leszakadhatnak a faágak.
Ónos eső, jegesedés: lezárták
Újszegeden a ligetet (frissítve)

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. első embere a Szeged Televíziónak elmondta, az elmúlt napokban komoly jégréteg alakult ki az ágakon, ami túlterhelte a lombozatot.

 

– Elkezdődött az olvadás, ami azt jelenti, ágleszakadások, jégleszakadások várhatók. Mivel az újszegedi ligetnek van a legöregebb faállománya, ezért kénytelenek voltunk lezárni. De arra kérnék mindenkit, hogy ha teheti, akkor ne parkoljon, közlekedjen mostanában fák alatt, hogy minél kisebb legyen a balesetveszély – mondta Makrai László, aki a szegedi utak állapotáról is beszélt.

 

(fotók: Iványi Aurél)

 

Azt mondta a Szeged Televíziónak, hogy az elmúlt éjjeleken minden síkosság-mentesítettek. – Általában hajnali három óra körül volt a riasztás, és egészen délig dolgoztak a kollégáim – jegyezte meg Makrai László.


 

Korábban írtuk:

 

Lezárta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Újszegeden az Erzsébet ligetet: baleset-, sőt, életveszélyes most áthaladni rajta: az ónos eső megviselte a növényeket.

 

Részletek hamarosan!