Online lesz látható a Szegedi Kortárs Balett újévi ajándéka, a Carmina Burana

Húsz évvel ezelőtt mutatta be a Szegedi Kortárs Balett Carl Orff zenéjére a Carmina Burana című táncjátékot. Juronics Tamás koreográfiáját már több mint háromszáz alkalommal táncolták el a világ minden táján. A két évtizede töretlen nézői érdeklődés kísérte előadást csütörtökön nyilvános online esemény keretében láthatják ismét az érdeklődők.

2021. január 04. 13:54

Online lesz látható a Szegedi Kortárs Balett újévi ajándéka, a Carmina Burana

Aligha van még olyan mű, ami ennyire kínálná önmagát arra, hogy táncelőadásokat építsenek rá, mint a Carmina Burana. Nem véletlen, hogy a Carl Orff zenéjére koreografált Juronics-féle táncjáték máig a szegedi társulat legnépszerűbb, legikonikusabb, legtöbbet játszott darabja, amit időről-időre érdemes újból és újból megnézni, most a járványveszély miatt a neten.

Carmina Burana

Január 7., 20:30 – 21:40
Az online előadásra regisztrálni nem kell, csak magyarországi IP-címről tekinthető meg.

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró.

A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, akinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet.

De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.

Előadják

  • Lány: Marie Vilette
  • Fiú: Vincze Lotár
  • Halál: Juronics Tamás,

valamint Czár Gergely, Csetényi Vencel, Szigyártó Szandra, Bocsi Petra, Kiss Róbert, Nier Janka, Adam Bobák, Graziano Bongiovanni, Hudacsek Hanna, Heim Boglárka, Liszkai Zsófia, Mészáros Fanni, Nyeste Adrienn, Aradi Zsolt.

Alkotók

  • Zene: Carl Orff
  • Díszlet: Juronics Tamás
  • Jelmez: Bianca Imelda Jeremias
  • Világítás: Stadler Ferenc
  • Koreográfia: Juronics Tamás

rag

Tovább olvasom