Öngyilkos lett a The Prodigy énekese, Keith Flint

Negyvenkilenc éves volt, jöttek volna a Szegedi Ifjúsági Napokra.

2019. március 04. 22:26

Öngyilkos lett a The Prodigy énekese, Keith Flint

Az első rendőri jelentésekkel ellentétben mégis öngyilkos lett az énekes.

Ezt írta zenésztársa Liam Howlett az Instagramon: igaz a hír, és el sem hiszi, hogy ezt írja, de Flint a hétvégén az otthonában öngyilkos lett. Howlett, aki a Prodigy dalszerzője, billentyűse és vezetője, a posztban azt írta:

„Lefagytam, kibaszott dühös, zavarodott vagyok, és összetört a szívem … R.I.P testvér.”

Az énekest hétfőn találták holtan otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hogy hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, és a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott.

„Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára” – mondta korábban a szóvivő.

Keith Flint eredetileg táncosként került a Liam Howlett által alapított elektronikus zenei formációba, a The Prodigybe, és Maxim mellett frontembereként vált az együttes és a kilencvenes évek brit könnyűzenéjének ikonikus figurájává.

Mostanáig harmincmillió albumot adtak el világszerte, hét stúdiólemezt készítettek, ezek közül valamennyi vezette a brit albumlistát. Legutóbbi nagylemezük tavaly novemberben jelent meg No Tourists címmel. A megkerülhetetlen Prodigy-slágerek közül Flint énekelt a Firestarterben és a Breathe-ben is.

Halálhíre kapcsán sok zenésztársa emlékezett meg róla a közösségi médiában, köztük Ed Simons a The Chemical Brothersből, aki nagyszerű embernek nevezte. Keith Flint a zene mellett motorozással is foglalkozott, egy versenyistálló tulajdonosa és menedzsere volt.

A The Prodigy először 1995-ben lépett fel Magyarországon, a Petőfi Csarnokban, máig összesen 14 alkalommal adtak koncertet hazánkban, elsősorban fesztiválokon, legutóbb tavaly a Fezenen játszottak. Az idei SZIN-re bejelentett bulijuk lett volna a tizenötödik Magyarországon.

A zenekar és a kilencvenes évek egyik emblematikus dala és videoklipje a Firestarter, a főszerepben Flinttel. Ezt ma nem lehet nem megnézni, meghallgatni legalább egyszer.

Korábban írtuk:

Az első rendőri jelentések szerint nem lett öngyilkos, és semmi nem utal idegenkezűségre sem, azaz nem ölték meg.

A SZIN szervezői február 18-án jelentették be, megállapodtak arról a zenekarral, hogy ők is föllépnek az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. Kerestük azonnal a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontot, Jávorszky Iván igazgató egyelőre annyit tudott mondani, későbbre ígérnek tájékoztatást arról, kivel, hogyan pótolják az együttest.