Önéletrajzi roadmovie-val indul újra a Reök-palota stúdiószínpada

Ismét látható lesz a REÖK Stúdiószínpadán a BukowsKick formáció Vissza a feladónak! című egyfelvonásos roadmovie-ja. Charles Bukowski alteregójának „nem túlzottan irodalmi estjével” indulnak újra a Magyar Ede téri stúdiószínpad előadásai.
Rafai Gábor

2022. február 14. 17:06

Önéletrajzi
roadmovie-val indul újra a Reök-palota stúdiószínpada

A BukowsKicket a Szegedi Nemzeti Színház három színésze – Bánvölgyi Tamás, Tóth Ádám és Hajdú Róbert – alapította, mindhárman elhivatott rajongói Charles Bukowski amerikai írónak, költőnek, aki a XX. századi irodalom egyik fenegyerekeként vált ismertté.

 

A népszerű amerikai író több mint ezer költeményt, több száz novellát és hat regényt írt, amelyek nagy hatással voltak kortársaira, akik gyakran utánozták is Bukowski stílusát.

 

Bánvölgyi Tamásék a Vissza a Feladónak című darabot két alkalommal – február 28-án és március 7-én – is előadják a REÖK Stúdiószínpadán.

 

Az est középpontjában az író „hazai” alteregója, Hank Chinaski kalandos, whiskey-gőzös visszaemlékezése áll. A könnyű munka helyett számtalan bonyodalomba keveredő helyettes postás szabadszájúan humoros történetét Bukowski első regénye, a Posta ihlette, amelyet Pritz Péter fordítása alapján Miklós Krisztián írt színpadra, és Czene Zoltán rendezett.

 

Az alkotók „kevert műfajú” előadásként jellemzik egy órás darabjukat: egyszerre stand up, önéletrajzi roadmovie és kocsmaszínházi produkció.

 

A minden finomkodástól mentes, szabadszájú előadást 16 éven felüli nézőknek ajánlják.