Ön sem ért egyet a postabezárásokkal? Most még aláírásával tiltakozhat az intézkedés ellen

Kétszáztíz település 366 postáját zárták be péntektől az országban. A nagyvárosok közül a legtöbbet, tizenkilencből tizenkettőt Szegeden. Az Összefogás Szegedért Egyesület önkormányzati képviselői tíz napja a város számtalan pontján folyamatosan gyűjtik a tiltakozó aláírásokat. Eddig több ezren írták alá az íveket, utoljára szombaton délelőtt lesz erre lehetőség, a Mars téri piac bejáratánál.
Rafai Gábor

2022. november 18. 12:41

Ön sem ért egyet a
postabezárásokkal? Most még aláírásával tiltakozhat az intézkedés ellen

– Meglepő intézkedésre derült fény október végén, hogy a magyar kormány a posták nagy részét bezárja. Szegeden a tizenkilenc postából tizenkettőre került lakat egy héttel ezelőtt. Ez a szegedi posták 60 százaléka, az összes magyar város közül itt zárták be a legtöbb postát. Nem is értjük, hogy miért? – mondta Széchényi Rózsa.

 

Az önkormányzati képviselő felhívta figyelmet arra is, hogy a postai szolgáltatás biztosítása állami feladat, de az állam több szegedi városrészben nem tesz eleget kötelezettségének és egyáltalán nem biztosítja ezt a jövőben. 

 

– Egész városrészek maradtak Szegeden postai szolgáltatás nélkül. Tápén, Petőfitelepen, Felsővároson és Újszegeden például teljesen megszűnt a postai szolgáltatás. A mai napig keresnek meg emberekkel azzal a kéréssel, tegyünk valamit, hogy ismét kinyissák ezeket a postákat. Eddig több ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze, a gyűjtés folytatjuk.

 

Szécsényi Rózsa szerint elfogadhatatlan és tarthatatlan az, hogy folyamatosan az életminőséget rontó intézkedéseket hoz a kormány alig fél évvel a választások után. 

 

– A kampányban azt ígérték, hogy nem lesznek megszorítások, de közben folyamatosan azzal szembesülünk, hogy hetente hoznak olyan intézkedéseket, amelyek súlyosan rontják az emberek életminőségét. Azt kérjük a Fidesz-kormánytól és Fidesz helyi képviselőitől, hogy hallják meg a szegediek hangját és nyissák ki újra bezárt a postákat.

 

Szécsényi Rózsa elmondta, folytatják az aláírásgyűjtést. 

 

Ma, pénteken kora délutánig a Széchenyi téri főposta előtt lehet aláírni az íveket. Szombaton pedig reggeltől késő délelőttig a Mars téri piac főbejáratánál várják azokat, akik aláírásukkal is szeretnének tiltakozni a postabezárások ellen.