Olyan lett Szeged, amilyennek szeretjük: díszkivilágításba borult a belváros

Mindig különleges nap, amikor felkapcsolják a karácsonyi díszkivilágítást a belvárosban. Nem volt ez másként ma sem, amikor 16 óra 30 perckor ünnepi fénybe borult a város központja.
Bod Péter

2021. november 26. 18:43

Olyan lett Szeged, amilyennek
szeretjük: díszkivilágításba borult a belváros

A szükséges szerelési és előkészítő munkák után mára minden készen állott, hogy felkapcsolják a belváros karácsonyi díszkivilágítást. Igaz, ehhez sok embernek, sokat kellett tennie.

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei az elmúlt hetekben egymás után szerelték fel a Kárász utcán, a Klauzál téren, a Széchenyi téren, a Dugonics téren és a Tisza Lajos körúton az ehhez szükséges eszközöket, amelyek télen részei a városképnek.

 

 

Sokan gyülekeztek pénteken 16 óra után a Széchenyi téren, a Kárász utcán és a Klauzál téren, hogy tanúi lehessenek a díszkivilágítás idei indításának. Különösen a város karácsonyfája körül csoportosultak sokan.

 

 

A 2021-es szegedi karácsonyi forgatagról tudni kell, hogy a karácsonyi vásárnak a Dóm tér ad otthont, a Széchenyi téren idén ilyen nem lesz. Ellenben ott található jó ideje az óriáskerék, amely előreláthatólag január közepéig üzemel, és este remekül csatlakozik a városi fényjátékhoz.

 

 

Péntektől olyan lett újból a belváros, ahogyan szeretjük télen a Szeged belső tereit. A város az ünnepre a legszebb ruhájába öltözött, és arra hív mindenkit, nézze meg ezt az évente ismétlődő csodát.

 

Címlapon

mutasd mind