Oktatói Hálózat: Lépjen vissza a szegedi egyetem az alapítványi formától!

Nyílt levelében szólítja fel az egyetem vezetését az OHA szegedi tagsága, hogy vonják vissza azonnal az intézmény átszervezésnek kezdeményezését.

2021. április 09. 07:10

Oktatói Hálózat: Lépjen vissza a szegedi egyetem az alapítványi formától!

Az Oktatói Hálózat és a Nem az Alapítványosításra elnevezésű csoport április 7-én tartott online fórumot A mi egyetemünk, a ti alapítványotok címmel. Ezen az eseményen olvasta fel az Oktatói Hálózat szegedi képviselője azt nyílt levelet, amiben azt kérik a Szegedi Tudományegyetem felelős vezetőitől, hogy vonják vissza az SZTE jelentkezését a modellváltásra.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

„A Szegedi Tudományegyetem
felelős vezetőihez

Az egyetemi modellváltások koordinálásával megbízott kormánybiztos legújabb megnyilvánulásaiból és a parlament elé március 31-én éjjel benyújtott törvénytervezet szövegéből világosan látszik, hogy semmi sem kecsegtet megvalósulással azokból a remélt garanciákból, amelyek az egyetemi autonómiával kapcsolatban az SZTE Szenátusa által elfogadott szövegben szerepelnek. A folyamat ellenzői és az egyetem maradék autonómiájának védelmezői által megfogalmazott aggályok beigazolódni látszanak.
Ezért arra szólítjuk fel intézményünk vezetőit, hogy történelmi felelősségüket végre felismerve és az egyetemi polgárok nyilvánvaló többsége véleményének figyelembevételével ebben az utolsó utáni pillanatban 
VONJÁK VISSZA az SZTE „önkéntes jelentkezését”
arra, hogy a modellváltó egyetemek sorába lépjen. Az OHA szegedi tagjai teljességgel egyetértenek a Stádium 28 kör helyzetértékelésével, és továbbra is elutasítják a modellváltás kapkodó, az információk visszatartására épülő és antidemokratikus lebonyolítását és annak várható végeredményét: a Szegedre költözésének századik évében autonómiáját vesztő és politikai kinevezettek által dirigált egyetemet.

Szeged, 2021. április 7.

Oktatói Hálózat szegedi Tagjai,
a Szegedi Tudományegyetem polgárai

Az eredeti posztot itt lehet elolvasni:

Tovább olvasom