Oké, megvan a helyszín! Ott volt az orrom előtt, mégsem vettem észre

Tök egyértelmű, hol fotózta Rényi Ádám a fényvillamost. Mindent néztem a képen, csak a lényeget nem bal oldalt.
Garai Szakács László

2023. január 19. 21:41

Oké, megvan a helyszín! Ott volt az
orrom előtt, mégsem vettem észre

Tényleg! Rókusi körút, a McDonald's-nál.

Igen, ellámáztam.

 

 

Annyira a kép közepére, a zebrára koncentráltam, meg az épületre a háttérben, a „domborművel”, hogy nem foglalkoztam az egyértelmű súgással, ezzel:

 

Ott van tök egyértelműen: onald's

 

Ugyanis belevakultam abba, hogy azok ott ablakszerűségek, az épület falán meg nem modern, hanem „antik” művészeti alkotást láttam.

 

Tényleg csak én láttok ott trendi nyílászárót, és domborművet a falon? (Igen… :/ )

 

Pedig végigmentem a Street View-val a vonalon, de nem fogtam fel, hogy a víztornyon lévő graffitit, sőt, taget látom valójában. Ez aztán annyira „eluralt”, hogy egyszerűen nem vettem tudomást arról, hogy valójában rá van írva a megfejtés a képre…

 

Szóval, Rókusi körút, a Körtöltés utcai kereszteződés.

 

Mivel sokaknak bejött különböző Facebook-csoportokban a „vakságom”, játszunk ilyet máskor is. Hogy kinek hogyan jött be, igazából nem lényeges…

 

A következő feladványig igyekszem kölcsönkérni Drániéktól a „nyisd ki a szemed!” sort, a KFT zenekar Bábu vagy című dalából (itt van az újrahangszerelt 2008-as verzió is tőlük, ez is már tizenöt éves… És akkor legyen itt a Carson Coma megoldása is, ami a Besúgó című sorozatban volt hallható), ami a nyolcvanas évek legfontosabb szakítós slágere, bár ezt sokan pont úgy nem tudják, mint azt, miért ciki esküvői meghívókra írni a Honeybeast Legnagyobb hős című dalának szövegrészleteit.

 

Szóval, játszunk még ilyet, köszönöm a lelkesedést!

Címlapon

mutasd mind