Ők lehetnek az ötödik Orbán-kormány tagjai

Alakulunk – írta Facebookra feltöltött képe mellé Orbán Viktor.
Kékes Viktória

2022. május 11. 13:37

Ők lehetnek az ötödik Orbán-kormány tagjai

Rövid hír jelent meg az MTI-n arról, hogy Orbán Viktor kormánya megalakulásáról egyeztetett a Karmelia kolostorban. A megbeszélésen Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt. 

 

A kormányfő közben kedvelt kommunikációs felületén, a Facebookon posztolt a fontos eseményről:

Fotó: Facebook

A képen egyébként többen szerepelnek, akiknek a neve már felmerült a sajtóban lehetséges miniszterként (Navracsics Tibor vagy Szalay-Bonrovniczky Kristóf). 

 

Nem kell megijedni azoknak sem, akik Szijjártó Péter és Varga Mihály távollétét érzékelik a képen: a két miniszterre stabilan számít a kormányfő, csak épp mindketten külföldön tartózkodnak. 

 

Szijjártó Péter Spanyolországból jelentkezett be, hogy tájékoztassa a magyar lakosságot a kormány orosz olajembargóval kapcsolatos álláspontjáról (továbbra sem támogatjuk), Varga Mihály pedig Marrákeshben tartózkodik, ahol az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank kormányzótanácsának ülésén szólalt fel. Itt egyébként azt mondta, hogy az ERBD-nek nagyobb figyelmet kell fordítania a közép-európai országokra, különösen az Ukrajnával szomszédos államokra.