Nyolcadik lett Jászapáti Petra 1500 méteren

A magyar vegyes váltó és Jászapáti Petra 1500 méteren egyaránt nyolcadik helyen végzett szombaton a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának Almatiban zajló negyedik állomásán.
Vass Imre

2022. december 17. 14:35

Nyolcadik lett Jászapáti Petra 1500 méteren

A 2000 méteres vegyesváltó pénteki negyeddöntőjéből Jászapáti, Sziliczei-Német, Talabos Attila, Varnyú Alex összeállításban a magyarok másodikként léptek tovább, a szombati elődöntő viszont a cserék ellenére - Sziliczei-Németet Bácskai, míg Varnyút Nógrádi váltotta - már nem sikerült. A kisdöntőben Talabos helyett Tiborcz Dániel szerepelt, de így sem sikerült megelőzni egyetlen riválist sem, azaz nyolcadikként zárt a magyar staféta, amely a pekingi olimpián a Liu fivérekkel a soraiban bronzérmes volt.

 

A nap legnagyobb pozitívuma viszont az, hogy a 3000 méteres női és az 5000 méteres férfi váltó a pénteki negyeddöntő után sikerrel vette a szombati elődöntőt is, azaz vasárnap egyaránt az ötcsapatos fináléban szerepelhet. A Jászapáti, Bácskai, Sziliczei-Német, Kónya Zsófia alkotta női staféta „önerőből” jutott a legjobbak közé, míg a férfi négyes Nógrádi, Tiborcz, Talabos, Varnyú összeállításban ugyan a dél-koreai és a japán négyes mögött harmadik lett az elődöntőjében, de a kínai csapat szabálytalansága miatt végül a zsűri továbbjuttatta a fináléba.

 

A magyar csapat a múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. A múlt heti, szintén Almatiban rendezett harmadik fordulóban a vegyes váltó által elért negyedik hely volt a legjobb magyar teljesítmény. A kazah városban vasárnap a két váltó fináléi mellett egyéniben 500 és 1000 méteren küzdenek az érmekért a versenyzők.

Vélemények

mutasd mind